Craciunul e pretext

felicitare decembrie mos craciun

Craciunul meu incepe cu mama. Oricand ar ajunge in Bucuresti. Oricat soare ar fi pe strazi. Oricat ar alerga lumea din jurul nostru. Si in acest decembrie, Craciunul meu a inceput de Luni, pentru ca atunci s-a umplut toata Gara de Nord de o imbratisare.

Celelalte lucruri curg. Astazi ne-am plimbat in soare, am povestit cate in Luna si stele, am ras, am baut cappuccino, i-am luat ceva dragut, am cumparat coronite de brad si am negociat niste tavite. Apoi am luat ceva de un fast-food-unde-nu-mancam-niciodata, din pofta de cartofi prajiti. Ca asa ne-a apucat. M-am uitat la mainile ei in timp ce facea turtele de Ajun si i-am zis “Te iubesc” in gand. Apoi iara am povestit, despre cei de-acasa de la ea, despre cei de-acasa de la mine.

Si e totul simplu. Mama e Renul Mic. Cel mai cel dintre toti Renii Mosului. Si am decis sa nu ne grabim cu nimic. Sa extindem timpul pe care il avem zilele astea de petrecut si sa para ca nu sunt 7 zile ci 70. Sunt si ceilalti reni in casuta cu vitralii, unii la un somn distanta, unii la o livada distanta. Toti sunt in binele inimii mele.

Atunci cand iubim, Craciun e in fiecare zi. Numai ca da, uneori ne prefacem stanca si nu recunoastem cat de mult iubim. Ca “nu-i bine” sa ne aratam slabiciunile. Craciunul e pretextul sa dezlegam lanturile inimii.

Sa fiti buni!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *