ziua mea de numar prim

aproape de miezul noptii si “debutul” oficial al noii varste de numar prim mi-am aprins o tigara, am pus un pahar de vin si m-am uitat cu coada ochiului in urma. nu vreau sa retraiesc nimic. nici frumosul, nici uratul, nici bucuria, nici angoasele. nici intamplarile din urma cu 15 ani nici cele de acum 1 luna. mi-e tare bine aici, in prezentul varstei mele. nu regret nimic. ma bucur de cei pe care i-am cunoscut, ca au ramas sau nu, ca m-au ajutat sa cresc sau au crescut prin mine. prezentul meu include oameni potriviti inimii mele. e valabila si reciproca, asa am auzit 🙂 nicio intalnire nu e intamplatoare, stim asta! 🙂

la 23 de ani eram deja sociolog, la 29 habar n-aveam ca voi reincepe sa cant, azi ma uit in jurul meu si nu-mi vine sa cred cate am invatat in ultimii ani si cate s-au adaugat parcursului meu.

cel mai special om al vietii mele ramane mama mea. astazi este ziua ei, mai mult decat ziua mea. au trebuit sa se nasca prunci in jurul meu si sa vad prieteni-parinti “in actiune” ca sa-mi dau seama ce inseamna sa devii, dintr-o data, fara timp, cu alte repere decat cele pe care, iata, eu inca le am.

Mama, nu ti-am scris pe 8 martie si stiam eu de ce 🙂 iti Multumesc ca m-ai crescut asa cum ai facut-o, nu inteleg care ti-a fost motorul de parinte singur, nu stiu de unde ai avut putere si curaj sa faci toate lucrurile minunate pe care le-ai facut pentru mine. m-ai invatat sa iert, ai vorbit intotdeauna frumos despre oricine, inclusiv despre absente, m-ai invatat ca iubirea are caile ei, m-ai invatat sa fiu om bun, m-ai invatat importanta tacerii, m-ai invatat – in cel mai special mod cu putinta – sa iert. inca mai invat de la tine, desi ma bucur cand te mai invat si eu ceva 🙂 …La multi ani, Mama!

…………..

mai aprind o tigara, intre timp e pana de curent in cartier…sper sa tina (bateria de laptoapa si pana)

trimit gand bun prietenilor mei. mai vechi sau mai noi, de departe sau de foarte aproape, din lumea muzicii mele, din lumea casei mele, din lumea profesiilor mele. ca vor sau nu, ei fac parte din familia inimii mele.

sunt un om norocos pentru ca am ajuns aici asa cum sunt. mai sunt lucruri de rezolvat, mai sunt lucruri de ajustat. pentru oamenii frumosi din viata mea incerc sa fiu un om si mai bun decat sunt acum.

e ziua mea cu numar prim. de fapt…. inca am 17 si e Ziua Internationala a Poeziei 🙂

5 Replies to “ziua mea de numar prim”

  1. Ziua de naștere este un fel de miracol ce se întâmplă între mama și promisiunea că se ivește printre noi încă un om bun, indivizibil ca un număr par. Eu sunt blestemat pe nedrept să fiu tată, trăitor doar ca spectator al acestui miracol. O invidie admirativă am pentru mama ta.
    Am trăit însă și eu o bucurie precum nașterea. Cu ceva timp în urmă, fiica mea Monica a venit acasă(de la Năvodari) cu un CD în mână. Din playerul unde l-a introdus s-a născut o parte din tine, sub urechile mele. Monica m-a întrebat ce părere am. I-am răspuns:… “un om bun”.
    Să fii sănătoasă și puternică, întru ne pierea bunătății!

    https://www.youtube.com/watch?v=f84xUFNTrj4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *