ma abtin de la dulciuri pe cat pot. incerc sa nu ma gandesc la cornetul cu ciocolata de la universitate sau la amandina de la-stiu-eu-unde sau la minunatia egipteana de la calarasi (pentru cunoscatori). incerc sa substitui pofta de dulce cu pofta de muzica si uneori reusesc.
aseara mi-a iesit “exercitiul” si m-am uitat la scena salii palatului si la corifei ca la un tort incredibil de bun, impartit in 4, cu 4 arome diferite.
e partea de tort cu ciocolata neagra si compacta – Andries
e partea de tort cu crema de fructe – Vintila
e partea de tort cu mousse de ciocolata si cirese – Alifantis
e partea de tort cu crema mascarpone – Baniciu
e glazura lui Florian Pittis
m-am infruptat razand cu pofta pe alocuri sau cu un strop de lacrima in colt de ochi.
am aplaudat cu mana la inima si am ametit de vreo doua ori uitandu-ma in jur.
numai pofticiosi!
plecaciune si drag Domnilor Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Vintila si Mircea Baniciu