pauza de 10%

ok, incep deja sa bat din picior pentru o raza de soare mai consistenta. visez la bicicleta din tineretului, cea pe care imi tot promit sa o incerc din toamna. vreau plimbare calduta (nu sar direct in caldura de mai, ma ponderez) pe asfaltul din centru (si nu ala vechi). stiu eu niste stradute care infloresc frumos…

la spectacolul de pe 14 am primit ghiocei de la madalina si mircea. apoi am primit lalele si frezii. ma uit la florile astea ca la minuni in timp ce mainile imi ingheata pe tastatura…sunt in munci de azi dimineata si da, mi-as fi dorit o pauza cu soare in ochi in loc sa citesc stirile zilei. la categoria vesti bune nimic nu a egalat ursul de aur pentru pozitia copilului. o ancheta de pe hotnews mi-a lamurit cum se numesc procedurile prin care taximetristii fac bani, altii decat prin mijloace corecte. si da, m-am mirat doar in urma cu cativa ani de ce o aceeasi distanta de la A la B poate sa fie taxata cu sume intre 15 si 28 de lei, in conditii de trafic similar. nu ma mai mir nici de ce o sesiune de coafat inseamna de fiecare data alta suma de bani desi e vorba de acelasi loc si aceeasi doamna cu perii la brau. si pentru ca oricare ar fi serviciile la care apelez sunt unul dintre oamenii care respecta ideea de minim 10% suplimentari…micul furtisag ma dezgusta. da, nu ma mai mira, am mai spus asta si mai sus si cu alte ocazii.

si eu care luasem o pauza de relaxare inainte sa ma intorc la munca de azi…

acusi e 4 dupa-amiaza, se va duce si lumina din geam in curand…ma duc sa-mi cumpar cafea 🙂

inainte de asta…una din piesele mele preferate ale Lunii Amare

2 Replies to “pauza de 10%”

  1. Apropos de cafea….nu-s un bautor inrait si rara licoare pe care o beam, era clasicul Jacobs la punga, fiarta in ibricul personal.

    Pina intr-o dimineata rece a unei zile de decembre, cind am baut o cafea “altfel”.Facatoarea ma amenintase de multa vreme cu aroma “cafelei ei de dimineata” (vorba lui Doru Stanculescu)… si am ramas cu ea.Cu cafeaua ,adica, sa nu fiu inteles gresit.:)

    Asa am devenit client fidel al unei pravalioare mici, ascunsa pe linga Arhitectura , unde aromele fine se impletesc cu amabilitatea fetelor care , cu rabdare nesfirsita, m-au ajutat sa gasesc aroma acelei reci dimineti de decembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *