un film despre filme

pe 13 aprilie, cand va avea premiera in romania, ma voi duce sa-l vad in format 3d, pe ecran imens, si cu siguranta imi va placea si mai mult si voi vedea tot felul de amanunte care mi-au scapat si ma voi extazia inca o data de povestea de dincolo de poveste . este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le-am vazut in ultimii 2 ani si cand scriu “frumos” o scriu cu toata gura, asa, adevarat. e un omagiu adus celui care a inventat la inceputul cinematografiei cat toti confratii lui la un loc. e povestea ecranizata a unui om care a existat si al carui destin este extraordinar. povestea reala m-a impresionat mai mult decat orice efect special…:)

regizorul scorsese m-a surprins, m-a incantat. orice efect special insa m-a intors inapoi in timp la personajul de la “1900 si ceva”, care picta de mana, frame by frame, cate un film, pentru a-l face color…

orice trailer al filmului e comercial si atat. le-am vazut pe fiecare dupa vizionarea filmului si am ras pentru ca filmul spune muuult mai mult, mai ales dupa ce citesti biografia reala a personajului.

filmul este intitulat Hugo. personajul la care ma refer este George Melies, a carui biografie o puteti cititi pe wikipedia.

pretextul filmului e in definitiv o Luna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *