in exclusivitate pentru blog.alinamanole.ro – Folk You 2012

UPDATE: FESTIVALUL FOLK YOU A FOST DECALAT CU CATEVA ZILE . NOUA PERIOADA DE DESFASURARE ESTE INTRE 3 SI 5 AUGUST 2012!

IATA COMUNICATUL PRIMIT:

Festivalul Folk you! – Florian Pittiș, pentru a opta oară în Vama Veche!

Între 3 și 5 august, Asociația Mișcarea de Rezistență organizează, la Vama Veche, cea de-a opta ediție a Festivalului Folk You! – Florian Pittiș. Intrarea este liberă!

Deși, inițial, a fost aleasă perioada 27-29 iulie, organizatorii au hotărât să mute festivalul în primul week-end din luna lui Gustar.

În orice societate civilizată, publicul are dreptul de a alege, iar un organizator ar trebui să respecte acest drept. Vama Veche nu poate găzdui două festivaluri în același timp și ar fi total nedrept și față de public. Mișcarea de Rezistență nu-și dorește să intre într-o competiție absurdă a orgoliilor, în care festivalurile n-ar face decât să se bruieze reciproc. Pentru că respectăm publicul oricărei categorii de muzică, îi încurajăm pe organizatorii Festivalului Stufstock să-și realizeze evenimentul în perioada 23-29 iulie.

Festivalul Folk You! s-a lansat în 2005. La Vama Veche, Florian Pittiş a declarat deschisă, prin Folk You!, “mişcarea de rezistență împotriva prostiei revărsate”. Moțu încerca, la vremea aceea, să identifice şi să definească genul care a consacrat Festivalul Folk You!: “Ce să însemne folkul? – se întreba el, adăugând: “Un om cu o chitară? Asta s-ar putea să însemne şi blues-ul. Un om care îşi cântă propriile compoziții? Şi la blues se întâmplă lucrul ăsta. Folk este destul de apropiat de folclor… Să fie oare nevoia de cultură a unor oameni care şi-au pierdut calitatea de țărani şi n-au dobândit-o încă pe cea de orăşeni? Să fie o întoarcere la origini, pentru că în antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numeşte melopee? Folkul să însemne numai cântecele de protest? O melodie populară cu autor cunoscut? Cine ştie?! S-ar putea să însemne toate la un loc…”.

Folk You! este un festival care se aliniază tendințelor și priorităților mondiale, europene și nationale de ecologizare a tuturor domeniilor vieții umane.

Vă așteptăm în Vamă, pe 3, 4 și 5 august (vineri-sâmbătă-duminică) să vă înrolați în “mișcarea de rezistență împotriva prostiei revărsate”! Avem ca aliați artiști valoroși, care au curajul să se exprime liber, așa cum simt sau cum le dictează talentul.”

(Un articol despre suprapunerea evenimentului Miscarea de Rezistenta cu Stuffstock poate fi citit AICI)

Blogul Alina Manole anunta si anul acesta, in premiera, perioada in care se va desfasura festivalul Folk You – Florian Pittis, editia 2012.

Anul acesta, cea de-a 8-a editie a Festivalului Folk You – Florian Pittis se va desfasura in zilele de 27, 28 si 29 iulie, in Vama Veche. Organizatorul acestei editii este, ca si anul trecut, Asociatia Miscarea de Rezistenta.

Si tot ca in anul trecut, cand cu bucurie am primit vestea tot in premiera, va invit sa cititi atat prima cronica din istoria festivalului, cat si un articol despre editia 2011.

De indata ce vom afla lista artistilor prezenti in festival, o vom publica pe blog.

(pentru comunicatori, va rugam precizati sursa)

9 Replies to “in exclusivitate pentru blog.alinamanole.ro – Folk You 2012”

 1. Ma bucur sa aflu despre Folk You, dar ma intreb: oare chiar nu am fost cuminti? cum de s-a ajuns de la 4 la 3 zile de festival? 2013 ne va aduce doar 2????
  Oare exista raspuns pe undeva?

  Alina, tot sper sa te vedem sambata!

  1. Cris, habar n-am nici daca voi canta nici cand…lucrurile acestea se afla prin iunie…:)
   Viviana, nu stiu de ce…e decizia organizatorilor…

 2. Viviana, poate din cauza fondurilor… joia nici nu e foarte multa lume, probabil sponsorii nu se inghesuie.

  Alina, poate n-ar fi rea ideea sa faca organizatorii un sondaj, pe cine vrem pe scena. Ar evita cred momentele penibile de anul trecut.

 3. Vestea care ar fi trebuit sa-mi aduca mare bucurie, imi aduce mare tristete…De ani de zile, vara are pentru mine doua repere importante: FOLK YOU! si FESTIVALUL MEDIEVAL DE LA SIGHISOARA.Cel din urma are loc, in mod traditional, in ultima saptamana din iulie…. deci, anul acesta, in aceeasi perioada cu primul… Asa ca ma confrunt cu o mare problema: ce aleg? si ce sacrific? Deja am inceput sa ma framant….Ingrozitoare dilema! Si stiu ca nu sunt singura in aceasta situatie… cam aceiasi oameni merg in ambele locuri…An de an i-am vazut….Ce se mai poate face? Se mai poate schimba perioada? Astept cu interes un raspuns, o solutie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *