circul apei sfintite

uitasem…vine Boboteaza! imbulzeala pentru apa sfintita, pensionarii cazuti pe jos in fata cazanelor cu apa, urlete, isterii, “nu mai impingeti!” strigat de o mutra lipita de gardul de protectie, sticlele mici imbuteliate care cista 5 lei, multimea de tarabe cu chinezarii de pe dealul mitropoliei…ne vom distra de dimineata! (sau deja a inceput distractia, daca postarea asta e citita peste 12 ore de la redactare)

anul trecut era ASA (de la 2:25 incolo) . Acum 2,3,4 ani la fel…

nu stiu daca ati observat (adica stiu ca da) rasul de pe chipul celor care se imping. aia din primul rand. bine, nu toti, dar sunt unii care rad fix dupa ce striga “ce nesimtire, dom’le! ce se impinge lumea!” . fix ca un coleg de-al meu de scoala generala care dupa ce facea vreo prostie radea de rusine. cum in ultima vreme lecturez asiatic, imi imaginez absurd Boboteaza la japonezi (absurd, am zis!).

pauza cat sa ne imaginam….

bine, la ce-am vazut in decembrie in londra in magazinele cu reduceri mari unde oricat de mare ar fi fost graba, nimeni nu impingea pe nimeni…s-ar califica si englezii…un pic asa (exceptie fac magazinele pentru mirese isterizate)

ma intorc la japonezi. de coreeni nu zic nimic, ma furnica situatia si ma revolta. asta e alt subiect.

parca sunt mai calma.

pot sa lucrez linistita in noaptea asta, metodic, asezat, cu responsabilitate.

4 Replies to “circul apei sfintite”

 1. draga alina,
  ce chef de lucru mi-ai facut!
  uitasem ca trebuie sa ma inchid in casa, si sa nu ma trazneasca sa ies in centru zilele astea…
  am patit-o la sf dumitru, cand cu chiu cu vai a scapat masina mea cu oglida…

  merci!
  si spor la lucru in continuare!

  1. Cris 🙂 Lasa masina acasa, gandeste-te ce bine e fara sa taversezi multimile care “vaneaza” apa in loc s-o primeasca in cumintenie…:)
   Spor si tie la munci! 🙂

 2. Am prins si eu citeva imagini la stirile de seara si mi-am spus -iar se imbulzesc astia de credinciosi ce sint!Cireasa de pe tort- cel care a scos crucea din apa la C-ta a zis “a fost bine; adrenalina…”
  Credinta care ofera senzatii tari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *