lunea de dupa duminica cu muzica

Concert Stefan Banica Jr.  – 10 ani

La invitatia celui mai modest dintre pianisti 🙂 am mers la concert. Eram curioasa de vreo 3-4 ani incoace, de cand fenomenul a luat amploare. Am dedus suficient de la Tv ca e show facut cum trebuie cat sa-mi doresc sa vaz cu ochii mei. In plus, daca e sa “discut” subiectul, prefer sa fac asta in cunostinta de cauza. Asadar…am vazut. Concert foarte bun, scena adaptata pentru momentele distincte ale evenimentului, 3 duete (unul bun tare, gospel like, cu Nikky McCoy invitata, celelalte doua prea agresive totusi din multe puncte de vedere), rememorari ale celor 10 ani de cand a inceput seria concertelor de Craciun. Muzicienii buni rau (bine, sunt fan Raul oricum) 🙂 . Ca poveste, accentul mi s-a parut a fi pus mult pe romantismul acela primitiv (care ne emotioneaza de sarbatori mai ales pe noi, femeile) si mai putin pe sectorul dantuire. La momentul “Mos Craciun”…oare ce-am facut?! 😀 Evident ca am plans, degeaba spun tot timpul ca am avut o copilarie fericita 😀 Peste toate luminile, solo-urile, dansurile, jucariile, faptul ca artistul/solist a cantat 2 ore impecabil, cu dozaj potrivit pentru fiecare moment…a facut ca totul sa merite mult. Stiti ca nu-s fan al muzicii compuse si interpretate de S.B.jr (ma refer la secventele romanesti, nu la momentele rock’n’roll), dar Intregul pe care il presupune show-ul de Craciun e impresionant. Muzica ce se face pe scena e Muzica, cateva secvente au fost de virtuozitate absoluta. A must see…la anul, pentru cine nu a fost astia 10 ani 🙂 (Ma mai bucur si ca am dus-o pe mama la concert, intr-o sala palatului plina pana la refuz, cat sa-i mai dau un respiro de la problemele din ultima vreme)

Concert Nightlosers – a fost un soi de after party dupa Banica, de clatit creieri, de revazut Nas Purcarin in actiune si de relaxat acelasi pianist care nu poate fi numit de modest ce este 😀 Noapte “tihnita” cum ar veni, adica o sesiune de stat, “ritmat” interior, apoi stins cu o palinca si-o branza de burduf la povesti de duminica noapte.

O duminica cu muzica multa asadar dupa o sambata cu final al concertelor mele pentru anul acesta. Daca spun si ca mai am putine cumparaturi de facut, ca aproape este acoperit tot sectorul food si cel de cadouri, ca mai am bradutul de negociat dar ca intre timp piticii au casuta lor alba si ca maine aprind si luminitele mele rosii, ca astept ninsoarea ca sa o masor prin aparate “specializate” si ca saptamanile ce vin vreau sa-mi fie cel mai cald pe Dinauntru pentru ca a fost un an greu….e semn clar ca a inceput perioada sarbatorilor.

Buna dimineata de luni 🙂

2 Replies to “lunea de dupa duminica cu muzica”

    1. Ana Maria, reperele de Craciun pot fi oricand…chiar si pe 25 decembrie 🙂 Refuz sa cred ca poate fi altcumva decat cum vreau eu, adica frumos si cald…e o chestiune de psihic pana la urma…merita si creierul o pauza…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *