IQ x 200

am povestit despre tanara studenta de anul 3 care, aflata la o terasa, la  masa vecina, a tinut sa impartaseasca cu voce (foarte) tare filosofia de viata? mai ales perspectiva asupra cartilor? “la ce iti foloseste sa citesti carti? faci bani daca stai si citesti?”. parca am scris totusi… 🙂 oricum, in emisiune am povestit.

faptul ca fata aceea nu e singurul exemplar nu poate fi negat. fiecare din noi a intalnit, fie si accidental, un astfel de personaj. uneori il intalnesti la teatru. il recunosti dupa tinuta, tona de parfum si dupa observatiile inteligente de la garderoba, dupa terminarea piesei. nu dau exemple, mi-e rusine…

mai nou il intalnesti in ceainarii. e mai “cool” sa mergi intr-o ceainarie decat intr-o cafenea. e noua moda. se vorbeste despre tot ce tine de moda si de reduceri, niciodata despre cartile din libraria in a carei gradina ai intrat. uneori si despre fitness (in fine, corp sanatos, minte…). intotdeauna se vorbeste mai tare decat media, mai ales daca te vad citind o carte alaturi. probabil te cred prea “scufundat” in lectura si se simt liberi. la orice.

la inceputuri mi-era drag sa merg in ceainarii. aromele, muzica, oamenii…

acum in majoritatea cazurilor dau peste cei care sigur vor povesti a doua zi prietenilor care nu s-au prezentat la apel cat de “super tare” e locul x sau y, cum au baut ei mojito, cum au barfit pe tz sau v…cu atitudinea superioara a celui care nu mai merge oriunde, ci intr-o ceainarie…de parca locul in sine le-ar creste IQ-ul cu 200%. inmultiti voi cu O

fragmentul de mai jos nu le este dedicat. se dedica unei alte categorii…si cred ca si pe asta o stiti. “pseudo-intelectualul de cartier”…putem sa-i spunem asa?!

4 Replies to “IQ x 200”

 1. Ooofff… ce trist! Aşa este Alina, tinerii zilelor noastre nu mai citesc. Mă uit la nepoatele mele, mai ales cea mare care are aproape 12 ani. Stă toată ziua pe laptop, pe TV, pe orice în afară de o carte. Şi cât mi-aş dori să mai am vârsta şi ochii ei.

  Ţi-am lăsat aici semnul promis, deşi am citit toată pagina cap-coadă. Cred că îţi voi urma sfatul şi voi lăsa computerul deschis.

  O zi frumoasă! Şi… de abia aştept albumul în pregătire. Spor!!!
  Pupici 🙂 🙂

  1. Lia, o zi frumoasa iti doresc si ma bucur ca s-au rezolvat problemele 🙂
   Alexandra…fiind vorba de personaje…teatrul vietii e imens doar! 🙂 Noi sa fim sanatosi si sa curga lecturile 🙂

 2. Din pacate, foarte adevarat ce ai relatat mai sus. Rar locuri in care sa nu dai de astfel de oameni. Cu parere de rau trebuie sa spun ca imi pare foarte rau ca nu am trait “vremurile vechi”.
  E trist dar adevarat ca in ziua de astazi conteaza cantitatea nu calitatea. 😐
  Muzica buna lipseste cu desavarsire din cafenele,ceainarii,etc Mare pacat!
  Avem noroc ca mai sunt si oameni realsti ca tine. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *