cainii de la bloc

prietenia mea cu cainii de pe strazi sta sub semnul incertitudinii. ce ma fac cu cei din scara blocului?!

eu – om prietenos de fel, care a avut caini, muscat cu semne prin vremea copilariei dar cu trauma depasita.

cainele din fata mea – istorie necunoscuta, capacitate de analiza si reparatii psihice inexistenta, intentii…de care?

pe scara blocului in care locuiesc vecinul de la etajul 1 are grija de 2 caini. batrani dupa cum le e mersul si le sunt dintii. cainii stau in capul scarilor de obicei sau pe presul vecinului sau cand vor sa iasa afara fix la iesirea din bloc. unu mare si unu mic. ala mic e si negru si isteric. aleatoriu incepe sa latre. si latra, si latra…latra dupa cum il taie capul la cine intra sau iese din bloc. ma gandeam ca are ceva personal cu mine (deh, urme de motan alb si gras) numai ca am observat ca si vecinii au parte de acelasi tratament. nu functioneaza nici ideea de boabe, oase etc…

cea mai sinistra parte e atunci cand nu merge liftul.  cum a urca pana la mine inseamna a trece si pe langa ei…well…nu-i usor. uneori tac. uneori incepe galagia si din cauza celui mic si negru incepe si ala mare si bej (care e chiar foarte simpatic si asa de batraaaan). am avut si un incident cand s-au repezit cu dintii foarte la vedere.

am anuntat administratora in termeni pasnici de tipul “ok, inteleg ca are grija de caini dar…sa-i tina cumva mai  in astampar”. mi-a spus sa vorbesc cu vecinul. m-as duce sa vorbesc cu el da’ mi-e frica de cainii de pe pres. 🙂 si apoi ce sa-i spun?! mi-e mila si de caini…mi-e mila si de mine, ca injectii in burta am facut de cateva ori in viata asta si-s dureroase.

acusi incepe vremea buna. libertatea lor de miscare va fi si mai mare si noptile nu vor mai fi lasati in casa (stiu din sezoanele trecute). daca va merge liftul..m-am scos! daca nu, cred ca voi adopta strategia de trezit toti vecinii (adica ii las sa latre pana cand asurzesc toata scara) dupa care voi urca safe 😀

serios acum, inca ma mai gandesc la o solutie…inainte sa se intample un incident nefericit pentru toate partile implicate. pana atunci insa ma stresez de fiecare data cand trebuie sa plec pe undeva…

ca sa ma imbunez asa…

p.s. initial thumbnail-ul era cu un caine isteric…mai bine un hot dog..

3 Replies to “cainii de la bloc”

 1. antirabicele nu se mai fac in burta, ci in brat. am aflat-o in februarie anul trecut, cand am facut 5 drumuri catre Matei Bals.

  si nu de mila trebuie sa fie vorba, despre mila au vorbit Schopenhauer si Nietzsche si uite ce au patit: au murit.

  ci despre spray-ul anti-caini (nu, nu cu gaz, ci cu piper) de la Army Shop sau de oriunde altundeva… despre asta trebuie sa fie vorba.

  sau – si mai sigur – arma cu bile, ca Badea :))

  1. …… imi pare rau de patania ta! de cand nu m-a mai muscat un caine s-au mai specializa si antidoturile se pare
   habar nu aveam ca exista spray anti-caini!! 😀 😀
   sper totusi sa nu ajungem la masuri extreme. s-a vorbit cu proprietarul de caini si cica o sa-i tina in casa…ca nu sunt singura care a facut plangere!
   Doamne-ajuta!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *