mandria spagii

are si romanul mandria lui: la spalatorie omu’ cu furtunul nu a acceptat surplusul, adica spaga, pentru ca nu era suficient de mare.  ba a mai si facut scandal si a precizat ca vrea o suma care aproape echivala cu spalatul masinii cu totul. what?!

intre timp, mergand cu taxiul destul de des, intalnesc o situatie similara. 20% nu mai merge ca spaga. incep mutrele, figurile, comentariile, care depind de la sofer la sofer. uneori le amintesc ca la cat vorbesc la telefon in timpul cursei ar trebui sa-mi dea bani pentru…spor de risc sau cum se numeste?!

si e de-abia marti. inca toamna care inca arata asa prin unele locuri. intre timp e si marti si am o stare de. de punct. de zero.

toamna pe strada hristo botev

3 Replies to “mandria spagii”

    1. de luptat anti-spaga lupt demult, Lucian 🙂 una e comisionul de servicii, alta-i spaga totusi 🙂 dupa ce ma eliberez de ale mele, poate scriu 🙂 multumesc de invitatie!

  1. Şpaga sau bacşişul e un obicei tipic românesc sau balcanic. Mă enervează că unora le dai chiar ceva destul de consistent şi ei nici măcar nu îţi mulţumesc. Ca să nu mai vorbesc de cei de la restaurante, care de foarte multe ori nici nu îţi mai aduc restul, chiar dacă diferenţa între nota de plată şi ce ai lăsat tu e destul de mare. Păi stai aşa, nu înţeleg, de unde reiese obligaţia mea de a plăti mai mult decât nota de plată? În Austria şi în general în ţările occidentale nimeni nu concepe să primească mai mult de 1 Euro bacşiş, şi pentru ăla îţi mulţumesc de 10 ori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *