o prima zi de scoala

scrisesem ceva ieri, legat de prima zi de scoala. am sters din greseala postarea, o fi semn al sortii. sau poate ma complicasem in povestire…

sa fie simplu asadar. luni a inceput scoala. au invatatoarele ce au de raman in mintea noastra…a mea este in continuare frumoasa, superba femeie, de un calm si o gratie desavarsita.  iar ca pedagog…stralucitoare. ma gandesc la ea cu drag si cu emotii multe. am revazut-o anul trecut, gratie unei minunate intamplari, in orasul meu natal, la concertul de la fostul liceu.  si nu mi-am putut stapani lacrimile nici atunci, nici acum cand imi aduc aminte.

profesorii conteaza altfel, sunt mai multe amprente iar relatia individuala cu fiecare dintre ei se disipa pe alocuri. exista insa cei straluciti, la care te poarta gandul si dupa 20 de ani…sau mai mult.

luni, nepotul meu a inceput clasa a 9-a. si prima zi de liceu mi-o aduc aminte…eu credeam ca vom pleca acasa dupa festivitate, cand colo, am primit 2 lucrari de control la chimie si fizica. si toata clasa a luat 2 si 3. a fost prima negociere de raporturi profesori-elevi din toata perioada liceului. acum zambesc, atunci am trait o drama. 2?3? imposibil!! (n-au fost trecute in catalog, evident). si am fost o generatie geniala, asta-i clar!

sa ne traiasca educatorii, invatatorii, profesorii…acei care se duc in fata elevilor cu sufletul si cu daruirea pe care numai oamenii adevarati le au. e munca a naibii de grea!

2 Replies to “o prima zi de scoala”

  1. Stiu ca nu are legatura cu articolul, dar vroiam sa-ti spun ca ti-am citit interviul pentru top romanesc si m-a facut sa zambesc, iar cuvintele take m-au umplut cu o senzatie de fericire calda :o3.

    Te asteptam in Calarasi la Chitara Dunarii (daca se mai tine, tot umbla zvonuri prin oras ca nu va mai fi *cries*)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *