ganduri insomniace

1. imi plac oamenii saraci cu duhul pentru ca simplitatea reperelor de iubire sau ura nu le forteaza cu nimic echilibrul interior. pentru ca nu-si pun de altfel niciodata problema unui echilibru. omul cu duhul gol e fericit sau nefericit, dar nu in acesti termeni ci in termeni de “mi-e bine sau nu mi-e bine”. nu va analiza in profunzime cauzalitatea starii lui generale. eventual va identifica factori externi: munca, sef, nevasta/sot, copil/copii…si va incerca prin puterile sale brute sa se readuca la starea de confort

2.  fiecare femeie are nevoie de un cal alb. evident si de print, dar daca printul cu pricina incepe sa uite ca o relatie nu inseamna procesul de cucerire si atat..atunci calul parcat in curte/balcon are rolul de a aminti ca la un moment dat totul parea de poveste.  ajuta la conservarea nervilor fara xanax.

3. nu mai cred ca lucrurile bune se intampla oamenilor buni. oamenii buni sunt luati de fraieri, manipulati, folositi. oamenii buni nu vor ajunge sa se asocieze intim cu oameni buni, ci -compensatoriu-cu oameni care au nevoie de ajutor si care, cred asta, vor ajunge sa creada ca omul de langa li se cuvine.

4. decizia nu inseamna o alegere intre o situatie existenta rea si una potentiala buna. inseamna alegerea intre criteriile rationale si emotionale ale situatiei existente. teoretic ar trebui sa sune mai simplu. practic, e ucigator si dureros. inclin sa cred, bazandu-ma pe propriile experiente, ca tot ratiunea trebuie sa aleaga. cu creierul traim o viata, inima o punem pe medicamente daca e cazul

un 5 personal: some dreams really matters

3 Replies to “ganduri insomniace”

  1. Te salut,
    In mod cert subscriu celor de mai sus!Eu am lansat o carte simplista,feminista ,ca sa ajte,pe acele femei care nu au puterea sa se ridice si indura cu nesimtire violenta domestica.Public sub pseudonimul Ana Col si se intituleaza “Vava” dintr-un material mai amplu :”Jocul sau drumul dintre suflete”
    In acest moment si dupa o experienta ampla de viata afirm:Barbatii sunt : egoisti.afemeiati,betivi,tampiti sau toate 4 la un loc.Am eu un off pentru ei de demult.
    Perfect adevarat si succint ceea ce ai scis in articol
    Ce ne-am face fara ei? Poate altceva mai putin complicat si ne-am relaxa mai mult!
    CRED… cu disperare ca esti geamana din zodie !

    1. Angela 🙂 felicitari pentru carte si pentru initiativa!
      Cat despre barbati, asta cu calul alb se aplica tuturor de fapt, femei si barbati deopotriva, care nu mai daruie ca la inceput si care nu respecta asteptarile pe care le creaza in etapa de tatonari si indragostire. Eu ma abtin de la afirmatii radicale in general, asa ca voi ramane la “oameni si oameni” 🙂
      Cat despre zodie…nu-s geamana 🙂 Sunt berbec cu ascendent in rac 🙂

  2. “3. nu mai cred ca lucrurile bune se intampla oamenilor buni. oamenii buni sunt luati de fraieri, manipulati, folositi. oamenii buni nu vor ajunge sa se asocieze intim cu oameni buni, ci -compensatoriu-cu oameni care au nevoie de ajutor si care, cred asta, vor ajunge sa creada ca omul de langa li se cuvine.”

    Special am copiat punctul 3 aici, să-l văd mai bine şi să iau aminte! 🙂
    M-a urmărit de ceva timp ideea să-ţi zic cât de mult mă defineşte şi cât de mult sunt de acord cu tine. Nu ştiu cum să-ţi spun, dar… a fost ca şi cum te-ai fi inserat în gândurile mele… Să mai zică cineva că nu există “prieteni invizibili”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *