dezastru, blocaj, taxe

lucrurile stau dezastruos – zice inaltul functionar. pe bune?!?! nu ne-am dat seama inca de anul trecut. chiar am crezut in declaratiile moderate, nu ne-am indoit nicio clipa de forta statului de gestionare criza. nuuu…cine?! noi, astia de platim taxe? niciodata!

sa blocam conturile tuturor firmelor datoare – zice alt inalt functionar. serios?!?! pai sa facem si asta….dar cu niste conditii. mai intai si mai intai nu mai scuzam de la plata datoriilor pe marii datornici. sa nu mai stergem nimic, niciun leu. apoi, ca tot veni vorba, sa nu iertam nici companiile de stat. dupa care sa blocam si conturile statului pentru ca nu returneaza de ani TVA-ul. si apoi sa blocam, tovarasi!

ordonanta 58 se modifica. crestem si mai mult impozitul pe veniturile din drepturile de autor – zic mai multi inalti functionari.  inca nu se spune nimic, dar absolut nimic, despre astia de platim de cel putin 2 ori contributii la buget.  tin minte cum ne incuraja nu-mai-stiu-care-alt-inalt-functionar sa ne luam inca un job. acum m-am prins si de ce. oricum, astept “cuminte” ziua de miercuri ca sa imi exprim opinia. ca doar asa a zis noul ministru de finante: sa mai asteptam o tzara pana se decide ce si cum…sa se decida deci

cadourile pot fi impozitate – zic aceeiasi. si nu doar cadourile de paste si de craciun (in mediul privat nu se mai dau demult prime, daramite cadouri) ci si, atentie: “o serie de avantaje primite de angajaţi – abonamente şi costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartele telefonice în scop personal, permise de călătorie pe orice mijloace de transport folosite în scop personal, anularea unei creanţe a angajatorului asupra angajatului, împrumuturi nerambursabile, cazare, hrană, îmbrăcăminte, alte bunuri si servicii oferite gratuit sau la un preţ mai mic decât preţul pieţei”. sa-mi spuna si mie cineva cum naiba se impoziteaza convorbirile telefonice in interes personal?! 😀 sau care e logica pentru impozitarea unui abonament la metrou de 25 de lei? sau de ce un angajat sa fie impozitat pe un  … sa zicem…tricou, cumparat de la angajat, adica de la fabrica in care munceste, cu pret de productie si nu cu pret de magazin?!?!? eu nu inteleg. ori sunt eu rupta de lume si nu stiu de cate calatorii si vacante gratuite au angajatii din privat in romania, ori sunt doar un cetatean cu ceva creier..

si toate aberatiile vor fi aruncate in graba, cat mai repede, in sistemul de aprobari si implementari.

mai incepe si noul an scolar…

jenant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *