cum a fost la Madgearu

Cand sunt invitata de Manuella (n.n. Manuella Popescu, producatorul Folk fara Varsta) sa cant la liceu, devin adolescenta instant. Sau asa mi se pare…

Acum 1 an, la colegiul Virgil Madgearu, “debutam”, vorba unui coleg de breasla, in cadrul manifestarilor Folk fara Varsta. Intalneam atunci o energie si un chef de muzica cum nu mai vazusem demult. Adolescenti ghidati de cadre didactice cu har si dorinta de frumos ofereau atunci un spectacol de muzica deosebit, peste nivelul (meu) de asteptari. Am aflat apoi ca nu doar in acest colegiu lucrurile se intampla astfel si bucuria a crescut si mai mult.

Ieri am revenit la Madgearu, intr-o companie muzicala onoranta: Maria Gheorghiu, Eugen Cristea, Mircea Vintila zi alaturi de oamenii dedicati ai proiectului FFV: Manuella Popescu, Renata Rusu, Loretta Popa. In concurs am ascultat voci minunate interpretand, poate mai mult decat anul trecut sau in alte licee, piese folk romanesti si compozitii proprii (spun asta pentru ca la un moment dat, intr-o editie trecuta, s-au inscris copii talentati care au cantat piese depeche mode in concurs…pe principiul: folk=om cu chitara…). A fost greu de jurizat oricum…

Pentru ca merita sa fie mentionati cei care au facut spectacolul de ieri, iata-i: Angela Tatoi, Irina Costache, Petre Alexandru, Marina Ivan, Adriana Vasile, Alina Dobre, Bianca Dumitru, Alin Berechet, Bogdan Ursache. Si mai merita mentionat efortul unui cadru didactic, Dana Iliescu, de a face ca proiectul sa mearga frumos. Dupa aplauzele ce au insotit mentionarea numelui domniei sale in timpul manifestarii, va pot spune ca am intalnit un profesor tare iubit de copiii sai!

Mi-a placut curajul celor 3 copii care au cantat compozitii proprii! Cum resping ideea de “cover” dupa orice…da! am fost super incantata!!

Premiile au fost instrumente muzicale Reghin. Cum altfel?! Am acordat si eu 4 premii mici, cat o bucatica de luna patrata…muzicala.

Partea de recitaluri a fost primita cu atat de multa caldura ca iarasi pot sterge cu usurinta multe minusuri (de vreme, de stare) ale unor saptamani ce-au trecut. S-a cantat cu sufletul tot, cu zambetul tot, cu tineretea lor cu tot.  Evident ca am gasit multi pitici si multi prieteni invizibili in sala de sport care a gazduit evenimentul. Cum altfel?!

Proiectul Folk fara Varsta va avea si o gala. Pe 5 iunie, la teatrul de vara din Herastrau. Dar despre asta, cum aflu mai multe detalii…scriu aici 🙂

One Reply to “cum a fost la Madgearu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *