Omul-bob sau aventurile monstruoase ale unui bob de cafea

ma tot tin de-o vreme sa scriu despre povestea masochista a bobului de cafea tchibo, pe care am gasit-o ca adaos la “catavencu” pe care l-am cumparat ca adaos la “kamikaze”.

ei bine, dragii mei, ma asez eu la o lectura de 2 noaptea in bucatarie pe post de cafea la o tigara plictisita. iau carticica, incepe frumos, ca intr-o poveste araba, cu bobul de cafea si aventurile care-l vor duce prin toata lumea. deja empatizez cu frumosul bobusor. in cateva paragrafe, incep sa intru la griji: “daca ma dovedeam destul de bun aveam sa ajung in fata expertilor Tchibo (…) Intr-o zi unul dintre ei, Herr Christmann, a venit pe plantatia noastra. toata suflarea (..)s-a nelinistit, florile si-au inchis petalele sa tina sfat, iar boabele au inceput sa zornaie tulburate…” . Hm…..ok, un vizitator, un ghid de cale spirituala (pentru bob, evident) vine pe plantatie. De unde toata tulburarea? Inteleg in alta fraza ca daca boabele nu-s bune, nu le alege Herr C si ca pleaca lasand pe toata lumea dezamagita. Ma calmez si imi spun , la sfert de tigara, ca povestioara are o logica…marunta, de poveste, dar are.

Bobul meu de cafea e ales. Cum naratiunea e la persoana I ma identific deja cu personajul. Ajung la hamburg cica, ma salveaza un alt Herr de la dezonoarea de a nu fi ales in calitate de bob Bun de cafea si cand colo…

urma cea mai grea dintre incercari: Prajirea. trebuia sa rezistam in cel mai aprig aer fierbinte pana la 250 grd, car cel putin eram impreuna cu boabele din tara mea“!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eu, omul – bob, deja ma panichez! 250 de grade??? si singura consolare e ca sunt impreuna cu alti oameni-bob din tara mea?!?!? si ca ne prajim impreuna? asta nu mai e criza, asta e macel! asta e film de groaza!

si povestea continua: “din marele aparat in care ne prajeam, il vedeam pe herr Fliegel cum supravegheaza totul cu severitate de neamt“. sa ma ierte cerul, dar asta suna a lagar! 😀

pe masura ce ne schimbam culoarea, pe masura ce focul scotea la iveala uleiurile esentiale si aroma devenea tot mai pronuntata in vedeam cum (..) incepe sa se lumineze si sa zambeasca multumit

pentru lumea in care eu, omul-de-dincolo-de-bob am crescut…am trait un soc cultural. serios! dupa ce am invatat romaneste ca ororile germaniei naziste au fost dincolo de inchipuire + vazut, documentat, plans, intrebat, neinteles…ceva semne au ramas in constiinta si iata-ma cum, intoarsa de omul-bob la un scenariu de tipul celui spicuit mai sus, sunt intoarsa si mai tare pe dos

in acest punct al lecturii m-am oprit pentru o clipa si mi-am zis ca-s nebuna, vorba cantecului, ca doar nu esti intreg la cap cand vrei o luna patrata asa cum bine zic o serie de comentatori. deci, spun “da, sunt o nebuna”, cum sa ma gandesc asa de stramb in timp ce citesc un material promotional…dar au venit paginile urmatoare in care, bobul ramane bob si nu este macinat, ba mai mult sta de vorba cu anii impreuna cu alte boabe, iar cititorul este expulzat brutal din postura de om-bob si i se dau indicatii cum se degusta cafeaua. pai daca autorii au considerat de la inceput ca toata povestioara e o fantezie care nu poate leza pe nimeni, cum de au depasit elegant momentul zdrobirii bobului pana la nivel farin?!?! sau de ness?!

mie-mi place cafeaua desi de cateva luni de zile nu mai am voie sa o beau. daca aveam nevoie de un motiv ca sa ma abtin, l-am gasit in omul-bob tchibo…of!

3 Replies to “Omul-bob sau aventurile monstruoase ale unui bob de cafea”

  1. =))Faina postare. Am ras cu lacrimi. Multumesc pentru lamuriri, acum inteleg de ce nu mi-a placut niciodata cafeaua Tchibo.

  2. hihihi…abia acum am vazut postearea…am impartit materiale dintr-alea promotionale..=))anyway….nu am citit “aventurile bobului” dar am vazut ca sunt niste retete faine/ciudate:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *