Frumosul si Bunul nu sunt practicabile in masa

trecem prin 3 anotimpuri deodata. primavara, iarna si o intermediara cu frig. nimic nu mai e ca pe vremuri. nici oamenii nu mai sunt ca acum 1 an. mai buni, mai rai, mai cumva, mai altfel. (ce-mi place mie cuvantul asta “altfel“).

1 an cu ceva decizii in plus la purtator. altfel nu cresti, decat cu decizii. altfel nu se poate, decat hotarandu-te iremediabil (pentru o vreme) pentru o singura si unica parte a ta. aia in care esti mai frumos, mai “mishto”. reciteam ceva vorbe scrise sub forma de interviu. acolo sunt lucida, rationala. la ora asta nu ma recunosc. e vina insomniei 🙂 ma bucur ca mama mi-a spus tot timpul “sa fii un om bun”, atunci cand inmuguream crezand ca stiu Tot. acum recunosc ca stiu Putin, dar ca Ma stiu suficient..si ca incerc sa fiu un om bun pe dinauntru. e misiunea grea, ca la un moment dat iti vine sa injuri si sa urli si sa-i trimiti la origini pe cei care, cu frustrarile pe dinafara, tipa de-aiurea in loc sa munceasca.  si cand ajungi la punctul culminant al furiei, vine asupra ta Ceva, neasemuit de Frumos, care iti linisteste mintea si inima. si iar te revolti pentru ca Frumosul asta nu e ceva practicabil in masa. si uite tot asa, penduland, uiti si ierti si treci peste. cu ingaduinta fata de ceilalti.

e devreme in dimineata si motanul e miaunit si sunt bucuroasa de-aiurea, unde “aiurea” inseamna ca ma bucur de fiecare act de Frumos si de Bun pe care-l vad si care nu e trendy…sau ma insel?!

One Reply to “Frumosul si Bunul nu sunt practicabile in masa”

  1. “Mă simt un om binecuvântat. Cred că viaţa mea a fost şi este frumoasă. Câtă vreme există în viaţa mea muzică şi poezie, rugăciune şi iertare, copii care se joacă, Dumnezeu şi Marea Neagră, prieteni şi iubire, credinţă şi uitare, restul nu contează. Am trăit miracole pentru care nu ştiu ce am făcut ca să le merit. Am cunoscut oameni lângă care nici nu visam să stau. Am iubit şi am fost iubită. Am făcut greşeli. Am avut slăbiciuni. Unele lucruri le-am făcut prea devreme, altele prea târziu. Unele lucruri mi s-au întâmplat prea devreme, altele prea târziu. Parcă am fost mereu defazată faţă de propria viaţă. Am cântat, am creat, am suferit, am fost fericită, am luptat, am plâns, m-am bucurat. Am trăit.”
    Tatiana Stepa
    Poate par deplasata afisand spusele Tatianei dar in cateva fraze rotunde ca un bulgare ea a descris “VIATA” Multumesc,Gina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *