fisa de ponta’j

a fost o zi lunga, dupa 2 zile si mai lungi, nedormite. ceva munci, ceva administrative. si peste toate, agresiv, transmisiile directe ale congresului PSD. in curand, congresele partidului vor ajunge un fel de “cerbul de aur”. stii ca o data la 2 ani ai un spectacol lung, cu surprize.  in urma cu 2 saptamani spuneam ca ponta poate fi o alegere inspirata, cu suficient de multe sfori legate de mijloacele (fixe ale) delegatilor. la vremea aceea, ponta declara ca nu candideaza ca sa nu se supere lumea pe el. cu rasul pe buze. al tineretii si nu numai. nu m-a surprins succesul de aseara al tanarului ponta. lui geoana trebuia sa i se demonstreze ca mai poate pierde inca o data, la diferenta mica de contracandidat. (aici intervine diferenta intre geoana si nastase: cel din urma a fost obligat mai putin oficial sa se retraga si a facut-o la timp).  spectacolul a fost desavarsit oricum: scandalul si haosul de la inceput si finalul cu discutii administrative intre invingator si invins. o imagine care ma urmareste e urmatoarea: ponta si geoana unul langa altul, pozand jurnalistilor. un operator filmandu-i din fata. langa operator, cu o atitudine de regizor fericit, nastase. patronand punctul culminant. de alftel, de la momentul in care l-a felicitat pe ponta pana la ultimele declaratii, nastase a fost nelipsit. tatal. patronul spiritual. “m-am reintors, baieti”

astazi primele demisii, zvonurile unui partid nou “dedus” din psd. o perioada voi lua o pauza, am inca multe lucruri administrative proprii si personale de rezolvat, plus un gand nou frumos care ma bantuie. peste ceva luni vom vedea efectele zilei de ieri in istoria partidului mamut. adica vor incepe adevaratele probleme. cu ceva noroc, ponta poate candida la urmatoarele alegeri prezidentiale si poate sa se castige, daca pdl si pnl nu vin fiecare cu o optiune puternica. nu de alta, dar ultimele doua nu au “crescut” pe nimeni inca.

gata. ma pregatesc sa plec spre radio. astazi ii am ca invitati pe Paul Arva si pe Lucian Darie. invitati care vin de foarte departe special pentru cei care vor sa asculte folk, folk bun si mai ales Tanar.

o veste care ieri a fost trecuta in umbra de catre principalele canale de stiri din romania este castigarea Ursului de Argint de catre Florin Serban.  politica bate filmul din pacate 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *