de ce-uri diverse la 1:37 a.m

– de ce motanul meu se catara pe cea mai de sus cutie din debara ca sa doarma pret de 4 ore ca nesimtitul, dupa care sa ma miaune ca nu-i dau atentie?

– de ce se ofera pachetul complet hbo+cinemax daca in afara de mini-filmele cinemax nu e nimic de vizionat intr-o pauza de munca nocturna?

– de ce lumanarile nu au sistem inteligent de fitil astfel incat sa nu arda doar centrul si sa se faca gaura aia inestetica?

– de ce fix acum cand mi-e pofta sa cant e 1 jumate dimineata si chitara nu e acasa…?

– de ce acolo unde sunt 4 sefi acestia nu se vor certa intre ei ci doar cu furnizorii de servicii?

– de ce nu se fac masini atat de mici incat sa le poti plia si sa le bagi in stand-ul de biciclete?

– de ce un ceai frantuzesc cumparat de curand e expirat si stau si ma uit la cutie fara sa ma rasfat pana la capat? si in acelasi context, de ce oare nu am cumparat o sticla de vin?

– de ce atunci cand astepti un document vin 2, doc si doc1 ?

– de ce nu stiam mai devreme in ce zi a saptamanii sunt?

– de ce oamenii insista cand nu mai e loc de insistente ca tot ei l-au inchis..locul adica…? (asta e deep)

– de ce-o fi pus dobro intrebarea asta pe facebook: “Auziti? Dar iubirea curata e cu emotii? Ca inca invat” (in alta ordine de idei, uite un “experiment” mishto)

de unde iau niste informatii despre o anumita ramura de comert, in conditiile in care insse-ul nu prea ma satisface la categoria informatii publice?

– de ce imi zbarnaie creierul la ora asta cand ar trebui sa fie in stand by ca sa pot adormi?

7 Replies to “de ce-uri diverse la 1:37 a.m”

 1. De ce sarbatorim valentine’s day cand avem sarbatorile noastre,de ce muncim pana la 65 ani cand speranta de viata este undeva la subsol,de ce nonvaloarea primeaza iar calitatea este pe ultimul loc,de ce o emisiune buna sau un film este programat dupa ora 23,de ce la radio si nu numai asculti numai o anumita muzica,de ce la limba romana elevii nu mai invata poezii,de ce slaromezi pe strada printre mizerii,de ce…. de ce…nu vine primavara asta odata! As umple pagini cu infinit de multe de ce-uri, oare viata este un “de ce”? Gina

 2. O “FLOARE DE COLT” a putut fi admirata nu pe stancile colturoase ci la cinematograful Patria.Nu credeam ca o sala de cinematograf poate sa ofere atata intimitate.Respect, sobrietate, profesionalism = artistul si omul Ducu Bertzi.(ma voi duce si la Ten years after! “IF” vor mai veni -oare cui nu ii place blues-ul!? tot eu, adica, Gina

 3. De ce atunci cand cand totul ne arata ca trebuie sa ne oprim, nu o facem?
  De ce mi-a luat Bucurestiul bucuria de a astepta iarna?
  De ce am adormit cu gandul ca imi doresc o dimineata insorita dar m-am bucurat atat de tare de vremea mohorata de afara?
  De ce naiba suntem experti cu altii si novici cu noi?
  De ce m-as plimba cu bicicleta sub o ploaie torentiala de vara?
  De ce toata lumea este trista in metrou (asta chiar este o dilema demna de studiu)?
  Si ca sa raman in acelasi domeniu, de ce te intreaba cineva in autobuz de cel putin 3 ori, desi aproape ca te-ai lipit de usa, “coborati”? (Nu, m-am tras aici ca sa privesc pe geam)
  De ce cafeaua isi pierde din farmec dupa prima sorbitura?
  De ce…?
  De ce…?

 4. Raspunsul e cat se poate de simplu…si se ascunde dupa pleaopele fiecaruia din noi….e licarirea aceia dulce dupa care celor ce le pasa de noi tanjesc….si se face vazut raspunsul asta in fiece colt de gura….e viata…ce ar mai ramane frumos in viata daca nu am avea “de ce”-urile astea cu care sa comparam ce ne place?

 5. Sau poate e doar minciuna…si nu exista un raspuns…si nici zambetul din coltul gurii…si nici licarirea…dar nu ramane decat sa ne intrebam in continuare “de ce?” si sa incercam in continuare sa gasim un raspuns.

 6. Important nu e ce ascund….azi sau maine sau ieri…”de ce”-urile astea….ale tale…ale mele….ale oricui….ci faptul ca ne putem bucura de ele si de consecintele lor…Apasarea si tristetea de care vorbesti tu, e la fel de pura si umana ca si zambetul sau uimirea…”Eu nu strivesc corola de minuni”, ci o imbogatesc cu mai multe raspunsuri si incerc pe cat posibil sa ma bucur de ele….asta vroiam eu sa spun…:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *