ce NU vad la Tv zilele acestea ma intristeaza enorm. daca mass media vrea sa demonstreze ca are o putere in Romania, iata ca o face. dar nu oricum, ci la modul abject. s-a luptat pentru libertatea presei. zilele acesta se demonstreaza ca presa e libera doar cat vrea si cand vrea presedintele de post. inteleg ca s-a pornit un razboi, in principal un razboi al orgoliilor. dar libertatea de a NU furniza publicului platitor de taxe obligatorii (vezi TVR) sau taxe asumate (cablul, vezi realitatea tv, antena 3) informatii despre ce se intampla in tara este strigator la cer. ma bucura existenta media on-line si a blogurilor in acest context, caci dincolo de orice subiectivitate a emitatorului, eu, in calitate de receptor al informatiei stiu sa triez ceea ce mi se ofera.
dincolo de orice antipatie sau simpatie politica (si cu tot cosmarul turului 2 al alegerilor legat de cine a mai ramas in cursa pt prezidentiale), am dreptul la informare. iar acest drept este incalcat cu buna stiinta de zile intregi. jenant.
Subscriu la cele afirmate de tine. Acum am descooperit blogul tau si pot spune ca sunt placut surprins de claritatea ideilor. Referitor la subiect, dupa cum am afirmat sunt de acord si pot spune ca manipularea a atins cote inimaginabile in special despre colegii nostri de breasla, de lipsa de atica de care dau dovada si in special de oamenii din mass media care vor cu orice chip sa inghitim modul lor (poate fals) de a gandi cat si opiniile lor care sunt dictate de sefii lor al caror interes este deseori dincolo de ce ne putem imagina. Manipularea mass media a atins cote inalte, sunt totusi putini oameni( din discutiile purtate cu oameni de rand si pe care ii cunosc fara simpatii politice) care pot sa faca distinctia intre ceea ce este de fapt si ceea ce se doreste a se inocula. Eu cred din tot sufletul ca oamenilor ar trebui sa li se prezinte lucrurile asa cum sunt si fiecare sa-si traga cocluziile de rigoare de aceea cand discut cu cineva incerc sa aduc si elemente pro si contra. Suntem oameni, prin insasi definitia noastra suntem subiectivi dar atata timp cat ai ales o meserie trebuie sa tii cont si de deontologia profesionala. Succea pe mai departe ssi tot ce iti doresti
Radu
@Radu, sigura mea remarca in ceea ce priveste comentariul tau se refera la “colegii nostri de breasla” . nu ma includ in breasla mess media. sunt sociolog si om care canta folk. emisiunea mea de muzica folk nu ma include in breasla. in rest…sa ne auzim cu bine 🙂
ar merge mai bine spus “dincolo de orice antipatie sau antipatie politica”?
eu apreciez ca sunt mici oscilatii in jurul notiunii de libertate in jurul unui unui punct de echilibru (fragil).
oricum, media abaterilor de informare trebuie facuta pe o perioada mai mare (5 ani) iar peste 60% din votanti au o parere formata inainte de inceperea campaniei.
of, cum mai pierdem timp si altele din cauza astora…
si o ultima cugetare: prin constitutie sa se limiteze la un singur, unic, irepetabil si arhisufiecient mandat ptr. tovii presedinti.
@serban, imi place nuantarea cu “dincolo de orice…” . in alta ordine de idei, m-ar interesa sursa informatiei conforma careia peste 60% din votanti au o parere formata inainte de inceperea campaniei 🙂 “dincolo de ce ar spune cifra aceasta”, o opinie nu este echivalenta cu o decizie
cand am spus colegii nostrii de breasla, m-am referit la sociologi( si eu sunt tot sociolog), deoarece printre acei oameni care au misiunea de a manipula stiu ca sunt foarte multi de profesie sociologi sau psihologi. Felicitari pt emisiune si blog.
Alina, dupa cateva saptamani a aparut “margica” in Gandul. Stiam asta de la alegeri anterioare.
Zilele astea fac o plimbare la Carturesti. Ultima oara am fost ptr Petala’ mi se pare neschimbat omu’ de cand il cunosc (de vreo 25 de ani?!), dar promit ca mai reascult, nu toate albumele pot fi “patrate” de la prima auditie…
De sarbatori iti doresc sanatate, multa inspiratie si sa ai sufletul senin!
Un fan.
“Şi, cu toate acestea, 72% susţin că, pe parcursul campaniei, n-au aflat nimic important despre candidaţii la preşedinţie, în timp ce 22% spun că au mai aflat câte ceva – lucruri pozitive, 7%, iar negative,13%. Mai mult, 64% dintre intervievaţi afirmă că această campanie nu le-a influenţat deloc opţiunile, doar 25% dintre ei fiind determinaţi astfel să ia o decizie. “
precum spuneam, draga Serban: o opinie nu este echivalenta cu o decizie….:)
iti multumesc pentru urari si le intorc catre tine: sanatate, inspiratie si senin 🙂
Cu drag