albumul nou, concerte de rock si piticul cu caciula rosie

cu manusile noi din dotare (bestiale, cu degete si caciula pentru varfuri, detasabila, multumesc ana maria), am pornit pe seara pe magheru. din 2 motive: sa vad daca noul album e la rafturi in carturesti si apoi catre scala, la concertul lui Alexandru Andries. motivul 1 a dus la concluzia ca de maine “cu drag” va fi prezent in librarii si ca tot de maine, cel putin la libraria arthur verona, se vor gasi si cd-uri “luna patrata”, epuizate din stoc si nu nervos 🙂 btw, “cu drag” se va gasi si online, mai aveti rabdare un picut, si la standul de craciun al carturesti-ului. e unul dintre cadourile muzicale ce pot fi personalizate de fiecare cumparator, dornic sa daruiasca muzica “ALTFEL”

motivul 2 al iesirii mele mi-a produs o satisfactie artistica si intelectuala deosebita. doar era concertul lui alexandru andries. l-am auzit cantand prea putine piese de pe “petala” (album extraordinar, voi mai spune asta inca 10 ani de-acum incolo cred) dar formula cu trupa pe scena (zaharescu, baicea) a compensat lipsa de nou cu forumule instrumentale impecabile. si cum cel putin anul acesta nu l-am mai vazut pe A.A. cu trupa pe scena, mai mare mi-a fost bucuria muzicala.

motivele fiind epuizate, sucul de dupa fiind baut la noul ’80 (dezamagitor pentru ca e identic cu cel vechi, ma asteptam la mai multa imaginatie, iar menu-ul e neschimbat…), am revazut lista de concerte ce urmeaza pe ici si pe colo.

maine, in crossroads, Tapinarii vin cu Doctorul dupa ei (nu de alta, dar poate fanele vor deveni isterice). joi, in acelasi loc, in sfarsit Za’Duff isi face (re)aparitia pe scenele de club, intr-o seara care se va imparti intre rockul lor melodios si metalul curgator al trupei Highlight Kenosis. Nu i-am mai vazut pe cei de la HK de la lansarea pe care le-am organizat-o in Silver Church (albumul Glowing, remember?!), intre timp au o formula pe jumatate noua (Matei si Oana sunt pe pozitii).

in ordinea de idei a muncilor mele, lucrurile stau bine. afise, tricouri, roll-up-uri…parca vad ca pe 15 decembrie se vor aglomera cererile de agende (avem niste modele criminal de faine) si calendare. sigur pe 20 decembrie voi fi la petrecerea foreverfolk, cea anuala (tot in crossroads, nicio surpriza aici ). s-au incheiat si voturile publicului pentru cea mai buna piesa folk si cel mai bun album folk, ambele din 2009. multumesc celor care m-au votat in ambele cazuri, ascultatori. vom vedea rezultatele voturilor dupa cumularea cu votul juriului de specialitate si cu votul FF.

nu stiu daca v-am zis ca am primit un pitic cu caciula rosie 🙂 de la mirage si cantafabule, care au venit special de la cluj pentru lansarea de la clubul taranului. inca nu imi vine sa cred ca au facut drum de 18 ore (d-i) pentru concertul meu de vineri. multumesc! ii multumesc si Zoei Alecu si lui Constantin Neculae, doi folkisti cu amprenta pe muzica de acum, prezenti alaturi de mine cu drag si sinceritate. ii multumesc si lui Nicu Alifantis, la Timisoara la vremea concertului dar care nu a uitat de lansarea mea si lui Mircea Vintila, care mi-a transmis inainte de concert ca imi tine pumnii, el insusi concertand in aceeasi seara in alt club din bucuresti.

gata! inchid laptoapa, inchid realitatea tv (ce schimbare de atitudine de ieri pana azi), mai rad in gand de bancul zilei “culmea somnului: te culci presedinte, te trezesti prostanac”, ma mai infior de ce urmeaza 5 ani si ma uit la film. animatie.

3 Replies to “albumul nou, concerte de rock si piticul cu caciula rosie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *