Braila – partea a II-a, festivalul

Organizatoric vorbind, Festivalul “Chira Chiralina” nu a ajuns la a 4-a editie degeaba. In primul rand pentru ca in Braila organizarea de evenimente culturale nu este intamplatoare. Exista festivaluri, expozitii, targuri si multe multe proiecte de cultura despre care nu doar romanii aud. Ca si la Calarasi, se investesc bani in cultura si asta nu poate decat sa ma bucure. Conditiile asigurate sunt de tip “confort” nu “simpla decenta”, programul este strict (fiecare seara de festival a inceput la ora la care trebuia sa inceapa si fara intarzieri), after-party-urile au fost in fiecare seara altfel, in mai multi sau mai putini, dupa cum se adunau din trenuri sau autocare concurentii.

Am intalnit oameni noi pentru folk si frumosi. M-a bucurat foarte mult ca stand pret de 3 zile, adica tot festivalul, am mai putut sa stau si eu de vorba cu oameni de care doar mess-ul ma mai salveaza de la distanta.

Premiile au fost acordate oamenilor la care ma asteptam sa fie pe podium. Ordinea nu s-a potrivit foarte bine cu lista din capul meu, dar nefiind in juriu, e problema mea. Ce mi-a placut mult a fost secretul pastrat in ceea ce priveste clasamentul final, pana in ultimul moment. Si faptul ca plicurile cu notele acordate de fiecare membru al juriului au fost sigilate si predate si nedeschise pana duminic ala ora 17:00.  Plus faptul ca, asa cum a fost precizat de organizatori, media notelor este disponibila spre consultare concurentilor.

Premiile au fost generoase. Pentru anul viitor se anunta dublarea premiilor in bani, ceea ce…uau! Nu ca sunt eu dintr-o generatie prea veche, dar un premiu de 2500 de lei e o suma consistenta pentru un tanar artist (acum ma refer la marele premiu). Clasamentul a aratat asa: Florin Stefan (marele premiu), Mihai Boicu (premiul I), Mihai Calian (premiul II), Ionut Mangu (premiul III), Florin Chiriac (premiul de popularitate)

Premiul Radio Lynx a fost acordat la Braila luand ca baza de pornire clasamentul juriului. Premianta este Alexandra Andrei 🙂

Inchei saga festivalului, urmeaza cu siguranta o postare cu Braila – partea a III-a, emotia (ghiciti de ce?)

3 Replies to “Braila – partea a II-a, festivalul”

 1. Felicitari pentru emotia transmisa la concertul din Braila. De mult nu m-am mai simtit asa “liber”….
  Am cumparat albumul tau vineri dupa concert si este fara repros….de fiecare data cand il ascult il simt altfel…singura parare de rau este ca nu ai prins si melodia cu “piticul”…l-as fi invatat pentru fetita mea…apropos am vreo sansa sa scoti un single ?:)
  NB: Buna alegere cu Alexandra ….abia astept sa ascult inregistrarile la Radio Lynx…poate faci si un podcast pentru cei care nu asculta emisiunea.
  As incheia parafrazandu-l pe Nicu Alifantis (si crede-ma ca nu sunt adeptul vorbelor mari): sunt fericit ca sunt contemporan cu tine si emotiile transmise de tine.

  1. dragos, iti multumesc pentru rezonanta…ma bucur din tot sufletul ca ti-a placut ceea ce cant. “piticul” e o piesa tare noua si sigur va aparea pe urmatorul album.
   emisiunea pe care o realizez la radio lynx se desfasoara in fiecare duminica, de la 4 la 6 dupa-amiaza. inregistrarile emisiunilor (inclusiv cele in care apar invitati) se afla pe site-ul radio-ului, in pagina de prezentare a emisiunii “luna patrata”.
   fiecare dintre concurentii premiati de radio lynx va beneficia de inregistrarea a 2 piese in studio profesionist, piese care cu siguranta vor fi difuzate in emisiunea mea (cel putin). deci o vei auzi si pe alexandra, cu siguranta.
   inca o data multumesc pentru aprecieri. la tulcea voi canta pe 14 noiembrie, sambata adica 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *