Blog-culinarul lui Adi Hadean

din Intamplare (acele intamplari care-ti sunt date frumos) astazi, pofta mea de bunatati s-a sincronizat cu lectura (la propriu) a unui site in care musteste pasiunea gastronomica. autorul, Adi Hadean, lucreaza cu mintea, mainile si inima, aluaturi, sosuri, foietaje, umpluturi, zemuri…si mai si ilustreaza munca sa pe etape de executie

ultimul articol face referire la gogosi. mi-era pofta rau de ele, dovada ca a venit toamna plina a lumii (lunii) mele.

am mai descoperit inca o reteta, pe care de la bunica incoace nu o mai stiu facuta in bucataria de familie, cea a malaiului dulce. culmea e ca bunica mea, cu parinti sarbi, a locuit in moldova din copilarie, dar se pare ca ardealul n-a tinut secretul dulcelui doar pentru el.

din cate am citit la pagina de prezentare a autorului, de prin februarie 2009 si-a mutat maiestria gastronomica in Irish Music & Pub, in Cluj. cum am cantat acolo imediat dupa lansare, ma gandesc ca nu degeaba era in menu paine unsa cu untura (bomba de calorii din care totusi am gustat un pic). cum pe 12 noiembrie se anunta o revenire a lunii patrate la cluj (astept inca 1 zi – doua pentru confirmare), cred ca il voi ruga din timp pe autor sa-mi recomande o gustare potrivita pentru o seara de folk jazz 🙂

9 Replies to “Blog-culinarul lui Adi Hadean”

    1. bogdane, astept confirmarea. cat despre gastronomicele rasfaturi, incerc sa scap de povara goffres de liege, papate la mama lor, si de criminalul efect al capsunilor cu ciocolata…ca sa nu mai vorbim despre croissant-ele de dimineata, calde, cu unt + cafea cu lapte :(( mi-a trebuit bruxelles…

  1. Adevarul e ca si eu am devenit o pasionata a bucatariei virtuale a domnului Hadean, si de cand am vazut ca are meniu pe zile la Irish abia astept sa ajung pe acolo sa degust. Pana una alta, abia astept sa ne re-vedem pe 23 la CTR cu folk jazz si luni patrate 🙂

    1. draga saricico, am citit despre bucataria aia mare pe care o visezi…sa stii ca uneori e indeajuns si una mica. iti spun din proprie experienta ca cea mai buna fasole cu afumatura sau cea mai stralucitoare ciorba de curcan le-am facut in conditii de furnica 🙂

  2. Alina, multumesc, ma bucura aprecierile tale. Tin minte ziua concertului tau, la care nu am putut asista (motive obiective) desi mi-am dorit (in ciuda tineretii mele de rocker, parca-i prea mult rock in pub pentru gustul meu iar eu l-am auzit pe tot intre februarie si iulie, anul asta). recent am revenit in pub dupa o pauza de doua luni si mai bine (ceva concediu si un alt proiect culinar) si am pus la punct un meniu de care ma voi ocupa personal incepand de luni. sunt convins ca vei gasi in el ceva pe gustul tau, iar de nu, voi indrazni sa-ti fac alte propuneri 🙂

  3. Tu, Alina, nu vreau o bucatarie mare. Vreau doar o bucatarie.Cu un aragaz si o masa si un spatiu in care sa ma misc. Ca ma oboseste atata gatit pe reseul caminului 🙂 Dar are si asta farmecul lui si recunosc ca sos de bologneze ca pe reseu nu imi iese.

    1. oana, ma pui serios pe ganduri. daca accepti ideea unei bucatarii cu presiune la apa ceva mai scazuta decat in bucatariile de apartament, dar unde poti sa te desfasori cat vrei tu, atunci hai sa ne programam o intalnire. tu gatesti, eu gust (ca sunt intr-un soi de regim impus de stomac si de minunatele ciocolate belgiene)

Leave a Reply to Bogdan Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *