united states of tara

[singlepic id=57 w=320 h=240 float=left]unul dintre serialele noi de pe hbo se numeste “united states of tara”. producator spielberg. story de baza: multipla personalitate. vreo 4 personaje se ascund in interiorul aceleiasi femei si ies la suprafata in functie de stimuli diversi. femeia e casatorita, are 2 copii adolescenti si un sot, evident, intelegator.

ce ma determina sa urmaresc in continuare serialul (cate 3 episoade in fiecare duminica) este interpretarea geniala a Tonei Collette care se transorma pe rand in adolescenta rebela, veteran de razboi, gospodina a anilor 50 sau “poncho-goblin”.

imi amintesc, pe parcursul zilelor, de cate o scena din serial pentru ca in fiecare dintre noi sta la panda cel putin un  “alter”. suntem un continent intreg iar granita intre normalitate si nebunie e fragila. unii stau uneori pe granita si nu-si dau seama ca mai au putin si aluneca. unii au alunecat deja.

azi a fost ziua filmelor oricum: slumdog millionaire (in sfarsit), tara si acpoi dragoste in vremea holerei, o ecranizare extrem de reusita pe care, cu ani in urma, am vazut-o la cinematograf (daca vrei sa vezi un film despre un om care intr-adevar stie sa astepte…)

8 Replies to “united states of tara”

  1. Frumos film,dar mai emotionanta am gasit cartea. E si o replica importanta care in film apare transformata si isi pierde esenta.
    Spor la lectura celor curiosi 🙂

    1. slumdog…nu as spune ca e “prost”. sunetul, coloana sonora, montajele sunt foarte reusite (exceptie face ultimul minut, din finalul filmului, cu dansul tipic). nici scenariul, in tenta lui sf, nu e de neglijat. sunt de acord insa cu “the reader” si cu ce-ai scris…desi si in acest caz as avea niste comentarii

  2. am vazut si eu serialu asta vara asta… acum astept sa inceapa sezonul 2. un comedy-drama acceptabil. mai bun mi s-a parut californication (showtime), ti-l recomand daca iti plac serialele comedy-drama… cat despre film… prea multa promovare.. nu l-am vazut si nu am de gand. mai degraba ma uit la un serial scurt…

  3. fain serialul, merci ca ai scris de el, mi-a mancat ieri cateva ore bune da la modu placut si relaxant. cat despre slumdog, asa si asa vorba aia :), dar cam asa au fost toate filmele nominalizate la oscar, surprinzator milk mi-a placut cel mai mult, probabil sean penn a fost devina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *