continuarea povestii folk you 2009

[singlepic id=43 w=200 h=150 float=left]continuare…

Fiecare seara de festival folk a avut un recital special, cu durata de 1 ora. invitatii acestui an au fost Stefan Hrusca (pentru prima data prezent la Folk You), Tudor Gheorghe si Gheorghe Zamfir. o exceptie a constituit-o ultima noapte de festival, cand lista invitatilor a fost surprinzator de frumos completata cu Iris
Dupa fiecare recital de invitat, urmau altele, 2-3, cu nume care, vorba de lemn consacrata, “nu mai au nevoie de nicio prezentare”.
In rest recitaluri de 20 de minute. Un amic ma intreba care este diferenta de timp alocata debutantilor fata de artistii tineri ceva mai consacrati. Niciuna. Asta pentru ca, ceea ce face acest festival, este sa respecte in foarte mare masura pe fiecare dintre cei care fac muzica asa cum trebuie.
Am vorbit in celalalt articol despre impactul imens pe care l-a avut asupra mea concertul Tatianei Stepa.
In prima seara, recitalul lui Stefan Hrusca mi s-a parut ca incepe sincopat. Poate pentru ca a cantat cateva colinde la inceput…iar colinda este obicei traditional al sarbatorilor de iarna si atat. cel putin in romania. in momentul in care insa au rasunat acordurile acelor piese care starnesc romanul, pe cat mai este roman…totul a explodat. cantecele pe versurile poetului Adrian Paunescu au aratat ca granita de generatii cenacliste si post-cenacliste nu exista, desi multi tot trasau linii la un moment dat. iar steagul Romaniei, adus de cativa tineri, a fost picatura care a umplut perfect inimile tuturor.
Tot in prima seara, concertul lui Nicu Alifantis si al trupei Zan a ridicat multimile in picioare intr-un balans perfect. Rar am vazut astfel de concerte, in care acordul intre membrii trupei sa fie atat de intens si armonia perfecta. Cu joaca de rigoare intre pian, chitara electrica si solist. Asta a facut ca pentru toti cei cu care am impartit recitalul lui Nicu Alifantis, impresia generala sa fie de …different level…stiti voi.
A doua seara…Tudor Gheorghe. fermecator, ca de obicei, facand acelasi spectacol de sala la mal de mare. cu glume, vorbe de duh.  parca si aici, ca si la Stefan Hrusca, publicul a reactionat la piesele cele mai vechi ale artistului.
Apoi Emeric Imre…innebunitor de bun, dincolo de faptul ca e nebun de alb. am revazut acum inregistrarile si nu pot sa spun decat ca a fost impecabil, cu “set”-ul lui. Mi-l amintesc acum 1 an, cu chitara pe scena…e o diferenta mare si in suuuuuus si…altfel.

voi reveni si cu alte povesti de folk you
si asa nu pot face mare lucru cat mai port ghipsul…

sursa foto: mirage si folkblog

daca vrei sa fii la curent cu ce scriu eu pe aici, scrie adresa ta de mail in casuta de mai jos 🙂

One Reply to “continuarea povestii folk you 2009”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *