am revenit din moldova

Buun, m-am intors din inceputul meu de turneu de promovare a albumului.

A fost o calatorie cu peripetii…multiple. Dar sa o iau pe rand.

Drum spre Suceava, toate actele uitate in Bucuresti, filtru de politie, evident amenda.

Se continua drumul spre Suceava. La 14 km de localitatea cu pricina, masina nu mai vrea sa mearga. Mai mult, iese un pic de abur gros, sa-i spunem fum. Sunam Marius de la Fierarie pentru recomandare de mecanic. Se gaseste service la 7 km de noi. NU vreti sa stiti cum am parcurs distanta. Ajungem la service, e pompa de apa fisurata. Sebastian vine sa ne ia, pe mine si pe Adrian, cu o parte din bagaje, pentru a ne duce la hotel. Tudor ramane in service si va face drumuri cu taxiul catre si dispre Suceava pentru piesa care in service nu se gaseste. Ne revedem mai tarziu direct la Carturesti, unde am avut intalnirea cu publicul. Organizare perfecta acolo. Oameni calzi, frumosi tare. Vine si prea locala…dar unde e publicul cu care am intalnirea? Incet incept se aduna un pumn de oameni. Vin si 4 fete de la Botosani, special pentru intalnirea asta. Cant putintel pentru ca urmeaza concertul din club. Simt ca totusi ghinioanele de inceput de vineri ma vor lasa in pace.

Seara, in La Fierarie, la inceput e public destul apoi e public mult. Adrian Bezna venit special sa ma vada de la Piatra Neamt… mi se umple inima de bucurie. Vine si Antena, un interviu mic inainte de show. Urcam pe scena, dam drumul la cantare. Si gata, ghinioanele se duc. Sucevenii m-au topit, reactioneaza rapid la joaca de la prietenul invizibil. La un moment dat pauza de 20 de minute, dupa care incepe Adrian sa cante…ma strecor si eu “when I fall in love”, dupa care reluam circuitul alinesc de piese. Vine si asa si-asa, vine si luna, se si danseaza, apoi bisuri. Am inima plina de bucurie si de frumosul oamenilor din fata mea. Am uitat inceputul de zi, plutesc. Adrian Bezna are si el chef de cantat, ii dau chitara cu drag. Intre timp interviu pentru folkblog.wordpress.com si intalniri cu oameni speciali.

Incarcam tot in taxi (masina ramasa in service) si plecam spre hotel. Mai facem o plimbare nocturna pentru ca ne e foame si ne hlizim copios.

Nu inchei Suceava pana cand nu spun ca La Fierarie este unul dintre cele mai atente la detalii cluburi, iar baietii care tin si se ocupa de locatie sunt printre cei mai deschisi la minte oameni pe care i-am cunoscut. Preocupati de imagine, de construirea unui brand, de calitatea ofertei de club. Sunt pusi pe treaba serioasa si Altfel, asa cum imi place mie. Super!

Iasi

De data asta lucrurile par a merge in regula. Ajungem la timp, Adrian va avea concert in Pub25 cu “Circa Sapte” mai spre noapte, deci ne intersectam si la mine la concert.

Care concert, din motive pe care inca nu le pot intelege…nu se poate desfasura cu sunet. Tehnicul are un mixer de discoteca atat de vechi incat cablul de la chitara mea nu intra…in plus, s-au gandit ca voi canta probabil cu o singura mana la chitara in timp ce cu cealalta imi tin microfonul. Dezamagitor inceput dar concert trebuie sa fie, asa ca ma asez comod si incep sa cant la rece, la foarte rece. La inceput mi-a fost greu sa ma imaginez in propria-mi casa cantand pentru prieteni, dar apoi, dupa ce scaunele din fata mea incep sa se umple, imi vine mai usor sa cant tare. E si TVR Iasi, care pregateste o emisiune muzicala, si carora le multumesc pentru interviu si eforturi.

Culmea hazului e alta: unul dintre librari care nu vede bine ce se intampla dar aude ca se canta ne roaga sa …. “sa dam boxele mai tare”. I se explica faptul ca boxele sunt de fapt plamanii mei cu care incerc sa acopar spatiul imens de inalt si de lung al cantarii.

Il vad si pe Florin Onica, ma bucur enorm, e unul dintre poetii si oamenii de folk pe care ii admir mult.

Alina Manole e si ea, da, sora mea de nume de la Iasi.

Ramanem la un ceai, semnez cd-uri, ma simt ca acasa, mai vorbim cu Florin despre cum e folkustic si cata munca e in spatele concertelor de la Iasi.

Apoi concert Circa 7. Pub25 e un club discoteca, lume multa care vrea sa danseze. Baietii stiu cum sa miste multimea, Cristi e maestru de ceremonii si ii provoaca sa cante. Si se canta. Spre finalul primei parti o melodie cu dedicatie de dans pe perechi “cand alergi goala prin casaaaa, esti a naibii de frumoasaaa”. Spun “spre final” pentru ca ii vine lui Cristi o idee….si iata-ma pe scena, cu o mana pe microfon si cu una cu care nu stiu ce sa mai fac…cantand “luna patrata” in varianta Circa Sapte, improvizata pe loc. Se danseaza in continuare, sound-ul e pop-rock dar intr-un mare fel pentru ca alecu, daniel, florin, cristi si adrian sunt o trupa de profesionisti. Mie-mi lipseste chitara, gestul lor oricum e frumos, au anuntat si lansarea albumului meu.

Albumul lor se lanseaza pe 9 aprilie in Hard Rock caf

5 Replies to “am revenit din moldova”

  1. Probabil ca ne reauzim si ne revedem duminica la Folk O’Clock la Radiolynx si cu alte ganduri. Oricum, frumoasa expunerea impresiilor de calatorie in Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *