Piratii au corturi pe luna patrata…sa fie primiti !

In ultimele luni primesc din ce in ce mai des intrebarea legata de sursa unde pot downloada piesele pe care le cant in concerte.

Daca la inceput intelegeam intrebarea “unde te pot asculta in afara de concerte?” si recomandam youtube sau site-ul propriu, acum inteleg cu adevarat lucrurile si raspund…”cauta pe net”, cu resemnare aproape. Asta pentru ca nu numai piesele difuzate la radio exista pe anumite site-uri/forum-uri etc ci si inregistrari de concert, pe alocuri integrale. Fara voia sau fara ca macar sa fiu consultata asupra acestui aspect.

Inteleg acest lucru atata timp cat, intr-o anumita perspectiva, pana si pirateria inseamna promovare. “Cine te-a gasit pe dc++ teoretic vine la concerte si plateste bilet”. E o ipoteza neverificata, oricum. Cred ca voi lansa un sondaj pe tema asta…

Da, albumul nu a iesit inca, lansarea e prevazuta in martie-aprilie, voi reveni oricum cu detalii. Pana atunci, poate ca unii dintre voi se simt indreptatiti sa obtina prin orice surse materiale audio. Probabil ca dupa lansarea de facto a produsului mi se vor da semne cum ca tot albumul sta in share-ul public al cuiva si nici atunci nu voi putea face nimic. Sper doar ca cei care vor descarca materialul sa si-l doreasca si in formatul original, cu coperta frumoasa, cu calitatea sunetului asa cum trebuie la orice ascultare (fie ca este vorba despre laptop sau sistem audio), si eventual cu un autograf, daruit din inima.

Sa ne auzim cu bine!

2 Replies to “Piratii au corturi pe luna patrata…sa fie primiti !”

  1. Draga Alina,
    Piratii sa plece in Caraibe sau peste marile si tarile lumii unde or vrea ei si sa ne lasa in pace luna patrata!
    Si tot ce am vorbit ramane valabil, doar un semn sa ne dai!
    Te pupam si te ascultam cu mare drag,
    Miki

  2. Alina, scriu aest comentariu dupa emisia pe care ai avut-o la radio Lynx azi,2 Martie 2009. Am ascultat doua sau trei din melodiile tale si mi s-au parut excelente. Ai o voce minunata si sper ca unul din mentorii tai, doamna Tatiana Stepa, sa te ajute si sa te sustina in continuare in domeniul artistic ! Voi incerca sa fiu pe 28 Martie la Teatrul Ion Creanga pentru o…”Luna patrata”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *