ZA’DUFF – Descant

Prima data i-am ascultat acum vreo 3 ani. Trupa rock-funk-folk-punk, un amestec de stiluri care dau pana la urma, acum, dupa niste ani, unda unui stil propriu.

I-am cunoscut pe cativa dintre membrii trupei in serile din Iron City. Si i-am auzit vorbind despre munca. Munca muzicala. Sunt oameni care studiaza, care iau lectii de instrumente, care repeta. Muncesc pentru muzica. Dar ma repet

In decembrie 2008 oamenii astia si-au lansat albumul. Pe care l-am ascultat (critic, eu nu pot altfel). Am avut surpriza placuta sa nu audiez piese ci sa ascult o poveste, gandita frumos, spusa cu haz si realizata in doar…3 saptamani!! Amanuntul asta cu timpul l-am aflat mai tarziu…deja nu mai conteaza! E un album care in afara de conceptul muzical vine cu un story, cu orchestratie buna, cu un insert de muzica clasica neasteptat, cu o voce feminina care se insinueaza pe spatii care altfel ar putea sa fie moarte (mi-au amintit putin de vama veche in perioada lor faina), cu zgomote si alte efecte intentionate care nu dezechilibreaza povestea.

Ce-mi mai place:

Versificatia, de cele mai multe ori consistenta si cu sens (scriu asta pentru ca nu doar in “dance” sunt versuri de 2 lei)

Prezentarea, usor neconventionala

Imaginile, designul booklet-ului (nimic nu e intamplator, nici sigla coca-cola sectionata de pe coperta ultima)

CD-ul a aparut o data cu revista Sunete. O revista care nu e rea deloc de citit, pentru cei care vor sa afle si altceva despre vedete decat ca sunt implicate in procese, scandaluri, ca merg fara chiloti in cluburi sau ca ii baga pe unii in tomberoane

Asadar: album pe care il recomand cu tot dragul

Descant, Za’Duff

produs de Fabrica de Muzica

p.s. lansarea va avea loc pe 7 februarie 2009…ora 21:30, Hard Rock Cafe

One Reply to “ZA’DUFF – Descant”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *