Gala “Folk fara varsta”

Am fost in calitate de spectator sa assist la gala folk a liceenilor, denumita de organizatori “Folk fara varsta”. Curiozitatea mi-a fost mult prea mare si la fel si surprizele, dupa cum urmeaza:

  1. cred ca liceenii stiu ce-i ala folk, dar il redau dupa cum ii duce capu’ (adica in engleza, pe chitari electrice cu efecte de rigoare instalate sau miscandu-se lasciv in fata microfonului)
  2. la mare cautare sunt unplugged-urile rock, asociate si ele cu folkul “fara varsta” (Californication nu credeam ca e folk…si nici “love of my liiiiifeeee”)….dar aici sa dam si folkului ce-i al lui, adica Baza
  3. la liceul Sf. Sava exista o cultura organizationala among the youngsters si nimeni nu poate s-o nege (m-au topit cu totul cu cantecul lor-poveste, despre intemeierea lacashului de cultura si invatamant! Si nu glumesc! Chiar mi-au placut!)

O a 4-a surpriza care nu e surpriza a fost ca toti liceenii din sala (ca cei de pe scena venisera cu sustinatori) au cantat cu gura pana la urechi si corzile vocala pana la tavan piesele lui Mircea Baniciu si ale lui Mircea Vintila. Ca sa nu mai spun ce-a fost pe scena la “Mica Tiganiada”! In fine, am si niste filmulete, le voi descarca si voi face update la postare.

Emotionant momentul in care castigatorii de anul trecut ai festivalului au ales sa cante o piesa a singurei “formatii muzical-artistice pe 2 voci” prezente la show (evident, vorbesc de Tapinarii). Cand “solista –folk” a incurcat de emotie versurile, Tapinarii au urcat pe scena si au cantat impreuna.

In rest…ritmul a fost destul de alert, mini-recitalurile chiar au fost mini-recitaluri, invitatii scenei fiind limitati la 2 piese de chitara/caciula/microfon.

Maria Gheorghiu – o piesa noua, frumoasa, romantica, asa cum o stim

Zoia Alecu – reusind un live mai live decat al altora (a renuntat la microfon din cauza unei mici probleme de sunet la piesa “vino aici”

Ovidiu Mihailescu – dinamizand cu “fericit/nefericit” si, impreuna cu Mache, fiind al naibii de tineri si liberi (piesa asta era mai cunoscuta cred, ca am vazut si liceeni fredonand refrenul)

Eugen Cristea insotindu-l pe Mircea Vintila in mini-recital dar si pe Maria Gheorghiu in prezentare

Tapinarii – cantand una dintre piesele care imi plac mult de pe ultimul lor album “Si Zeii”…no comment here! Imi place si gata!

Mircea Baniciu – cu chef de joaca si de cantat

Conceptul festivalului: surprinzator poate, dar fericit imbratisat de publicul caruia i se adreseaza.

Am spus ca revin cu filme si poze…revin! Ca un spectator incantat de tinerete!

Va pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *