Daca a fost categoria Zazen, iata si categoria Zeul Suprem

Am dat in talciocul de bloguri peste teoria “Zeului Suprem”. Voi reformula putin, dar veti intelege ideea.

Conform teoriei, daca ai imaginatie bogata, iti tragi un nickname cel putin incas, dupa care aberezi bestial pe teme de iubire moarta, strivita, gaurita cu bormasina. Apoi iti gravezi nick-ul pe frunte si te dai cu capul de pereti pana cand vine vecinul disperat de urlete. Care vecin, pentru ca face imprudenta de a te salva de la bubuiala, devine Zeul tau Suprem, Unicul, Singurul. Cand vei constata ca tace in timp ce-i povestesti despre temple si alte bullshituri, vei da pe spate de atata profunzime. Cand va pleca de-a dreptul debusolat (unde era si unde-a ajuns), vei plange dezamagita si te vei considera sacrificata Zeului. Fara sacrificiul tau, evident, Zeul Suprem nici n-ar exista, mai mult, s-ar transforma in vecinul cu care “gluma e gluma, da’ gata!”.

Dupa lectura am baut o sticla de vin rosu si am lasat zazenul sa se duca-n pizda masii pentru ca am lucruri mai frumoase de facut pentru sufletul meu.

Si pentru putin amuzament Zen, of course

One Reply to “Daca a fost categoria Zazen, iata si categoria Zeul Suprem”

  1. Haha, am ras bine citind ultimele randuri. Ce-i drept, insa, zenul nu are nici un zeu suprem iar zazenul e pur si simplu golirea de gandurile parazite care ne impresoara. Recomand Taisen Deshimaru si Dogen pentru lectura serioasa. Ce prostii pun altii pe internet despe Zen, nu merita citite. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *