ce ma enerveaza la softurile de chat

ca nu te mai cauta lumea la telefon. ca nu te suna sa te intrebe de viata lume ai murit ai inviat sau pur si simplu zaci. nici macar sa vada daca mai ai acelasi numar de telefon.
da, e comod, e confortabil, intri pe ym, ii ai acolo pe toti cunoscutii (dar pun pariu ca mai sunt si unii pe care i-ai adaugat si intre timp ai uitat de ce), vezi cine e online si cine e off, alegi daca sa le arati ca esti si tu pe-acolo sau te pui ocupat sau filtrezi informatiile doar pentru unii. e si mai ieftin: apelurile connex-orange sau cosmo-orange sau connex-cosmo (n-o sa insir toate combinatiile) se taxeaza scump in romania, asa ca, mai ales daca esti la birou, nu te deranjeaza sa utilizezi optiunea asta gratuita. mai mult, daca esti la birou, seful nu te va intelege de ce vorbesti la telefon…dar te vede scriind si crede ca muncesti, desi tu discuti cu amicii despre filme, muzica sau chiar iti exprimi frustrarile ca esti la serviciu in loc sa fii in alta parte. o situatie speciala e aia in care vorbesti cu colegul de birou prin messenger. ce poate fi mai profesionist decat un mediu de lucru in care se aud sarguincioase tastele si nici un cuvant nu iese din gura oamenilor care lucreaza acolo, colegi de suferinta?
dar revin: messenger-ul, skype, icq, au devenit platforme care sustin viata sociala dar tind sa o inlocuiasca. ce telefon? ce apel ratat? ce voce in urechi?
n-am intrat o zi pe chat si am gasit o multime de informatii interesante in offline-uri: ca sunt chemata la un interviu, ca un amic si-a schimbat numarul de telefon (de parca si-ar fi schimbat ID-ul, zau), ca a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru acelasi pusti de 3 ani pe care-l stiu de acum vreo 2 cand s-a imbolnavit prima oara, ca ion din bancuri a devenit filosof*, ca un alt amic se plange ca n-am mai stat demult de vorba (pe mess, evident), ca s-ar putea sa fie la bucuresti un concert rolling stones (pana si eu stiu ca asta e bullshit), ca despre un prieten s-a scris intr-un ziar de provincie si am si link-ul ca sa citesc….toate astea sunt rezultatul unei zile in care nu dau sign in pe messenger in timp ce telefonul nu suna si in timp ce eu fie mi-am rupt piciorul, fie am nevoie de un ajutor, fie mi-e bine fie mi-e rau, fie sunt incantata de o chestie pe care tocmai am citit-o, pe hartie nu pe monitor, fie sunt dezamagita de ultimele stiri prezentate la Tv. da, viata mea are coordonate reale, nu virtuale, m-am cam saturat sa pun status corespunzator starii sau evenimentelor. eu dau telefoane ca sa intreb: mai, esti bine?! si zau ca vreau acelasi tratament.
nu am nimic cu prietenia virtuala. dar cand e vorba de oameni cu care ti-ai strans mana, cu care ai baut bere, sa mor io ca-mi vine sa-i strang de gat cand imi reproseaza absenta de pe messenger.
da, sunt pissed off acum. stiu ca maine voi intra pe YM si voi pune status au http://alinamanole.ablog.ro. 5 minute. apoi voi da sign out pe bune, n-o sa fiu invisible. pana cand voi primi primul telefon asa voi sta. sa vad daca rezist 🙂

**banc
Ion sta intins sub un pom, priveste pasarile de deasupra capului sau si vaca care paste in apropierea sa. -Nu-i bine oranduita lumea asta, gandeste el in sinea sa. Acestei mici pasari i s-a dat o libertate prea mare, pe cand vaca sta legata cu o sfoara. La un moment dat, pasarea ii face drept in cap. -Doamne, esti totusi intelept! Daca era vaca in copac…

5 Replies to “ce ma enerveaza la softurile de chat”

  1. orice lucru care se impune sau care da obisnuita se bazeaza pe comoditatea oamenilor… sa nu uitam ca nu orice ne face viata mai usoara de face mai fericiti….

  2. ha, ha, ha!
    eu ti-as da telefon, dar n-am numarul…si mie nu-mi place sa vorbesc sa vorbesc la telefon, imi place sa-mi intilnesc pur si simplu prietenii si stuff…
    oricit de ciudat ar parea,in cazul meu, palavrele de pe mess (care nu-s multe si nici zilnice) se apropie de cele din viata reala plus avantajul ca e o experienta placuta si chiar folositoare sa le poti regasi mai tirziu puse la pastrare de memoria (mult mai) fidela a calculatorului…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *