aprovizionarea de cod portocaliu

nu stiu cum naiba, dar cand s-a anuntat codul terifiant mi-am dat seama ca din casa lipsesc niste lucruri in cazul in care “vijelia, viscolul si vuietul” m-ar tine inchisa. de exemplu tigarile. :D stiu eu pe cineva care m-ar certa pentru ce-am scris acum…reformulez: de exemplu mancarea. congelatorul detine cutiute dragute cu ardei copti si visine, frigiderul mai are putin si se desfiinteaza. asta dupa ce Craciunul a insemnat mama, papa bun, iar revelionul niste pofte culinare (vezi prajitura si sala boeuf si “racituri” – adica piftie pentru munteni). nici ianuarie nu a inceput prea grozav, mancatul compulsiv e o problema mai serioasa decat scriu articolele de pe site-urile de femei. de duminica incoace mi-am revenit insa la programul meu normal, cu cantitati moderate, cu gatit dietetic, cu salate etc. viitorul meu suna bine si se vede deja, adica recuperez negativ kilogramele.

revenind la cod, mai am o problema. eu ca eu, dar cu Dodo ce fac? ii pot da iaurt, dar salata nu mananca. nici ridichi. carnea e cu moderatie in menu-ul lui pentru ca … pisoi batranel, rinichi, proteine, pietre…

si iata-ma punand pe pauza munca (azi muncesc de acasa, macar atat) si mergand la piata, farmacie veterinara etc.

cumparaturile mele de iarna au insemnat asa: urzici, ceapa verde, usturoi, salata, sfecla rosie si hrean. plus un pui mic de curte, de la o doamna foarte draguta pe care o stiu de o vreme si care creste la ea “oratanii”. in caz de ninsoare abundenta voi face supa ca pe vremuri bunica mea. sau bors clar, cum am facut La Copac anul trecut. in cazul in care nu ninge….am ce pune in congelator :)

ciudata iarna, urzicile sunt “highlight”-ul zilei de azi…si pe ele le voi gati cu si mai mare placere dupa ora 6 cand au anuntat ca incepe ninsoarea serioasa. sper ca in nord sa urce mai tarziu ca e mama pe drumuri si vreau sa ajunga acasa cu bine.

cat despre cum le gatesc (pe ele urzicile)…obligatoriu cu lapte. si un pic de usturoi. si de fiecare data ma gandesc la copilarie cand nu-mi prea placeau si ma intreb de ce oare :)

da, mi-am luat si tigari :) nu multe, ca la un ingropat nasul in zapada tot ies…

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “aprovizionarea de cod portocaliu”

  1. Lena says:

    Alina, de unde ai gasit urzici? Sunt fana maxim, eu de-abia am gasit spanac si il prepar tot culapte, dar batut… o bunatate!

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes