brief de moldova + duke

am revenit in bucuresti, inca nu am avut timp de odihna si asta ma face relativ iritabila. traseul Iasi-Suceava a fost cu mai putine peripetii decat data trecuta (mai tineti minte problemele cu pompa de apa?!) , slava cerului.

si daca la suceava, la fierarie, mai cantasem anul trecut, pentru iasi nu pot sa spun ca avusesem vreo experienta concertistica speciala, deci emotii cu carul, mixerul si tot ce-am luat cu noi pe drum. surprize placute am avut in ambele locuri, cu oameni frumosi, nou cunoscuti, care mi-au dat energie si putere.

la iasi am intalnit oameni extrem de atenti la ce se intampla pe scena, foarte tacuti, pe alocuri rezervati in manifestari. initial m-am gandit ca e ceva in neregula 🙂 pe urma insa, la reactiile pe care le-am avut si vorbele frumoase primite, m-am relaxat total. mi-ar fi placut sa revad si ceva prieteni pe care ii am la iasi, dar au fost destul de prinsi cu ale vietii de asfalt. stiu si eu cum e.

la suceava, revederea cu fieraria, acum extinsa si tare frumos facuta, mi-a dat o senzatie de comfort nespus. de asta am si testat un pic limitele mele vocale, m-am jucat mai mult decat de obicei si concertul a iesit mai “altfel” decat de obicei.

a! uitasem sa scriu ceva de iasi: am primit cel mai original compliment de pana acum “esti frumoasa ca o cozie” 🙂 pai sa nu-i iubesti pe moldovenii mei?

sambata am revenit pe meleaguri dupa o calatorie de 8 ore, din care vreo 2 petrecute cu mama, la roman. azi…azi a fost zi foaaarte plina: mai intai un examen la o scoala de canto cu skepsis unde am jurizat prestatia elevilor (tineri de 20 si de ani, foarte talentati, superbi). am asistat la un spectacol de 3 ore in toata regula, cu inventivitate care depasea granita muzicii. despre aceasta voi mai scrie. apoi emisiunea de la radio, unde invitati au fost “fortele de munca”, cu o  prestatie live de zile mari. apoi fuga la duke ellington orchestra la sala palatului.  cu cateva exceptii pur romanesti, care nici nu mai merita a fi mentionate, concertul a fost sublim. sublim! 3 ore de jazz (concertul a inceput la 9 fara 5 si a durat pana la 12), intr-o formula impecabila. inca plutesc!

acum evident nu pot dormi pentru ca de la oboseala ma dor toate cele. asa ca iau o gura de apa cu bule, aprind o tigara si incep sa scriu pe blog 🙂

sa aveti o saptamana faina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *