a fost si concertul de Craciun al Gashkademiei de Folk

A fost si concertul de sfarsit de an al gashkademiei de folk si petrecerea foreverfolk

Cu ce sa incep?!…Cu prietenii care au cantat si creat atmosfera la inceputul show-ului:

Dragos Boeru, la inceput singur si apoi cu Nico (bravo pentru curaj, Nico!), facand un inceput foarte folk si curat al serii

Stefan Tivodar impreuna cu Mysha, un alt “duet” ad-hoc care a sunat tare bine, cu Stefan in forma buna pulmonara si Mysha pus pe joaca

Fox Studis, asa de frumosi si alternativi, vocea Tatianei atrangand atentia multora dintre cei din public si care au regretat ca nu au venit la seara de marti cand au avut un recital mai amplu

Dan si Andreea…despre ei auzisem de la Ovidiu. Sunt doi elevi de liceu, el canta la chitara, ea are vocea Evei Cassidy, iar impreuna au smuls aplauze spontane, sincere, care au dus la un bis la fel de spontan.

Si dupa un asemenea inceput frumos, a inceput seria recitalurilor gashkademiei: Puiu Cretu, Dan Caramihai, Teddy Tudoroiu. I-am mai auzit cantand toti 3 pe scena, dar impresie mai puternica de echipa ca aseara nu am avut niciodata. Prezenta lui Teddy, pana la un moment dat incerta, s-a materializat artistic frumos, cu chef si buna dispozitie. Si cum a venit si Radu Tudoroiu, cu chef percutionist si pofta de joaca si el, momentul lor a iesit perfect. A fost semnul ca se incing lucrurile.

Supriza a fost mini-recitalul prietenilor Tapinarii, aflati alaturi de noi intr-un concert pentru care s-a muncit mult. A fost un alt gest de prietenie care spune multe despre lumea asta mica de folk tanar. Mica dar consistenta

Am urmat pe scena, imi venea sa las microfonul la o parte si sa cant “la rece” pentru ca m-am simtit atat de…atat de… intre prieteni si de acasa.

Apoi Mos Craciun, care a premiat cele mai frumoase urari de Craciun adresate Gashkademiei folk…s-au acordat si carduri de fidelitate (noroc cu Micky!)…Reactia surprizatoare si frumoasa a fost cea a lui Johnny si Mysha: “premiati” pentru munca lor in ale folkului si pentru relatia frumoasa cu Forever Folk, au spus ca vor oferi la randul lor premiile iubitorilor de folk din seara de Folk Frate! Asta cred ca se va intampla marti!

Ovidiu a cantat intr-o stare de bucurie pe care o are doar atunci cand publicul este entuziast si atent si cand se simte, la randul lui, ca acasa. A cantat si singur, si alaturi de Puiu, si impreuna cu Dan (a carui prestatie ca si Dan-san in “chinezoaica” este cutremuratoare de ras), si cu Mysha – solo, si cu mine si cu Radu. Ultima piesa, “Tanar si liber” ne-a adus pe toti pe scena, toti cei care am cantat in seara de sambata, prieteni, membri de gashka, membri ai foreverfolk.

Ar mai fi de spus ca s-a anuntat absenta motivata a lui Mache, ca s-au dat cadouri simbolice prietenilor-invitati, ca dupa concert s-a dansat, ca sunetul a fost super bun, ca au existat si efecte luminoase, ca la sfarsitul concertului eram cu totii obositi dar bucurosi ca eforturile pe care le-am facut pentru acest concert au meritat (nu ca ne-am fi indoit vreodata de asta), ca s-a incheiat un an bun pentru folk si pentru noi.

Nu vreau sa omit un lucru important: banii stransi din vanzarea biletelor au fost donati pentru ajutorarea unui copil cu probleme de sanatate.

Sa ne auzim cu bine, in concertele care vor mai fi, impreuna cu cei care poarta in suflet bunul simt al muzicii frumoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *