Anais Nin – fragment 2

Ceea ce femeia nu-i spune niciodata barbatului este calitatea vigorii lui sexuale. Minciuna ultima. (…) Cine s-ar culca cu magicienii? Profetii nu au sex. Lawrence. Isus. Si femeile il adora. Femeile sunt masochiste. Adevarul!
Ce sunt eu? Nu se disipeaza oare o mare parte din senzualitatea mea in extazul scrisului, al frumusetii, al senzatiilor fara apogeu? Nu-mi petrec oare viata fie suspendata deasupra lumii, fie la marginea ei? Nu sunt eu poate un alt Rimbaud, care nu putea fi decat inocent sau obscen, dar nimic nuantat uman?
(…)
In seara asta realizez ca jurnalul este o lupta pentru a capta cea mai necaptabila persoana de pe pamant. Fug de mine insami. Nu spun toate minciunile mele – ar dura prea mult. Nu pot sa scriu totul despre mine. Gandesc in o suta de directii. (…) In fiecare zi trebuie sa spun: “Curaj, audace, maturitate, infrunta viata, infrunta publicul ca femeie, ca artist. Intareste-te. Inaspreste-te. Inaspreste-te.”


extras din Anais Nin, Incest, Ed. Humanitas, 2003

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes